Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Apiterapia i kosmetologia

Apiterapia - książki Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 5205

Zaloguj się aby obserwować temat

blondynekkrk

2016-04-03 11:19:26

Hej!
Myślę, że warto byłoby zrobić zestawienie wszystkich książek o apiterapii. Dzięki temu osoby, które interesuje apiterapia (czyli leczenie produktami pszczelimi), będą mogły wyszukać sobie w internecie sklepów i zakupić poszczególne pozycje.

Ja zacznę i będę starać się uzupełniać listę o te książki nt. apiterapii, które wpadną mi "w łapę" :)

Prof. dr hab. Ryszard Czarnecki, Pszczeli pyłek kwiatowy w Apiterapii, Apiterapia Forum, Kraków 2012

Elżbieta Hołderna-Kędzia, Bogdan Kędzia, Leczenie chorób wewnętrznych ogólnie dostępnymi produktami pszczelimi w świetle badań klinicznych, Fundacja Pomocy Człowiekowi i Środowisku "HUMANA DIVINIS", Toruń 2008

Elżbieta Hołderna-Kędzia, Bogdan Kędzia, Miody odmianowe i ich znaczenie lecznicze, Wydawnictwo Duszpasterstwa Rolników, 2002

Elżbieta Hołderna-Kędzia, Bogdan Kędzia, Propolis w chorobach wewnętrznych, Fundacja Pomocy Człowiekowi i Środowisku "HUMANA DIVINIS", Toruń 2011

Elżbieta Hołderna-Kędzia, Bogdan Kędzia, Produkty pszczele w trudnych do leczenia chorobach dermatologicznych, Wydawnictwo Borgis, 2012

Helena Noskowicz-Bieroniowa, Co może miód?, Agencja Wydawniczo-Usługowa Emilia, 2009

oro54

2016-04-03 22:57:25

Dodam jeszcze: PSZCZELA APTECZKA Edward Kałużny

eryk16

2016-04-04 21:04:31

Z tym co ja mogę śmiało polecieć to poza tymi co już wymienione Propolis w Apiterapii Ryszarda Czarneckiego i Miód. Zdrowie z natury Detlef Mix.

factis

2016-04-05 15:02:23

Profesor Ryszard Czarnecki wydał poza "Pszczeli pyłek kwiatowy w Apiterapii" także "Propolis w Apiterapii".

Adam_Poch

2016-05-09 19:47:36

A ja sobie kupiłem nawet książkę Bogdana Kędzi i Elżbiety Hołdernej-Kędzia pt: "Propolis w leczeniu chorób skóry" i tego samego "teamu" "Pierzga najcenniejszy produkt pszczeli".

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Bananowe chipsy z miodem

Wigilijne łazanki na bogato

Bigos staropolski na winie z miodem

Magdalena Mendziak

Magdalena Mendziak

Autorka tekstów

Studentka Wydziału Pedagogiki, Socjologii i Nauk o Zdrowiu Uniwersytetu Zielonogórskiego. Właścicielka małej pasieki w okolicach Zgorzelca. Zawsze uśmiechnięta miłośniczka zwierząt oraz natury. W wolnych chwilach poświęca się wolontariatowi.

Pierniki miodowe na choinkę

Malgorzata Radziszewska

Malgorzata Radziszewska

Autorka przepisów kulinarnych

Blogerka kulinarna (amku.blogspot.com), która uwielbia kuchenne eksperymenty. Z zawodu: tester aplikacji. Na co dzień: mama. W wolnych chwilach robi zdjęcia i zajmuje się promowaniem fotografii mobilnej działając w ramach Grupy Mobilni (grupamobilni.pl).

Kukurydziane bułeczki z miodem

Koktajl pietruszkowy z miodem

Irlandzkie bułeczki owsiane z miodem