Forum pszczelarskie - Miodosytnictwo i kulinaria
Miód kremowy Wróć do listy tematów
Liczba wyświetleń tematu: 2080Zaloguj się aby obserwować temat
blondynekkrk
2013-11-28 10:05:02
Po co się miód kremuje? Po to żeby nie skrystalizował? Czy i tak skrystalizuje?
pszczelarka78
2013-11-29 13:12:02
Kremuje, się po to by był w smaku kremowy, delikatny, łatwy do rozsmaraownia. Skrystalizuje się, musi, bo inaczej nie byłoby kremowego miodku :P
blondynekkrk
2013-12-04 13:19:17
Aaa i każdy miód nawet ten kremowany krystalizuje?
emil
2013-12-08 22:04:50
Tak, tak jak napisała pszczelarka 78, miód skrystalizuje, ale nie na tak twardo i będzie delikatniejszy w smaku.
mlody_pszczelarz
2013-12-09 13:47:30
Dokladnie, potwierdzam. Domowym sposobem kremuje i mi wlasnie taki wychodzi. mniam.
pszczelarka78
2013-12-14 12:53:15
Kremowałam miód, więc jak to wygląda :)
blondynekkrk
2014-06-09 17:20:16
Długo trwa kremowanie miodu?
emil
2014-06-11 11:58:14
Trwa w zależności od szybkości krystalizacji.
Weź udział w dyskusji:
Ostatnio dodane posty:
Prezent dla pszczelarza na Święta Bożego Narodzenia
14 Listopada 2025
W Niemczech zachęcają do sadzenia cebulek kwiatowych
11 Listopada 2025
20% światowego spożycia miodu przypada na Europę
11 Listopada 2025
Leki ze Słowacji i Czech na warrozę
10 Listopada 2025
Leki ze Słowacji i Czech na warrozę
10 Listopada 2025
Zalecenia pszczelarskie na październik
10 Listopada 2025
Ostatnio dodane tematy:
W Niemczech zachęcają do sadzenia cebulek kwiatowych
11 Listopada 2025
20% światowego spożycia miodu przypada na Europę
11 Listopada 2025
补办加拿大毕业文凭学历Q微信956290760咨询康考迪亚大学文凭学位证书毕业证加拿大假文凭买加拿大学历证书高仿毕业文凭材料加拿大成绩单修改本科毕业证硕士文凭证书教育部学历学位认证Concordia University
11 Listopada 2025
补办加拿大毕业文凭学历Q微信956290760咨询蒙特利尔大学文凭学位证书毕业证加拿大假文凭买加拿大学历证书高仿毕业文凭材料加拿大成绩单修改本科毕业证硕士文凭证书教育部学历学位认证University of Montreal
11 Listopada 2025
美国留学毕业证Q微信956290760科罗拉多矿业大学文凭.mines研究生假文凭.买科罗拉多矿业大学毕业证样本、mines文凭.招聘中介代理.长期专业为留学生解决毕业难的问题专业靠谱
11 Listopada 2025












