Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Miodosytnictwo i kulinaria

Miód kremowy Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 2080

Zaloguj się aby obserwować temat

blondynekkrk

2013-11-28 10:05:02

Po co się miód kremuje? Po to żeby nie skrystalizował? Czy i tak skrystalizuje?

pszczelarka78

2013-11-29 13:12:02

Kremuje, się po to by był w smaku kremowy, delikatny, łatwy do rozsmaraownia. Skrystalizuje się, musi, bo inaczej nie byłoby kremowego miodku :P

blondynekkrk

2013-12-04 13:19:17

Aaa i każdy miód nawet ten kremowany krystalizuje?

emil

2013-12-08 22:04:50

Tak, tak jak napisała pszczelarka 78, miód skrystalizuje, ale nie na tak twardo i będzie delikatniejszy w smaku.

mlody_pszczelarz

2013-12-09 13:47:30

Dokladnie, potwierdzam. Domowym sposobem kremuje i mi wlasnie taki wychodzi. mniam.

pszczelarka78

2013-12-14 12:53:15

Kremowałam miód, więc jak to wygląda :)

blondynekkrk

2014-06-09 17:20:16

Długo trwa kremowanie miodu?

emil

2014-06-11 11:58:14

Trwa w zależności od szybkości krystalizacji.

Weź udział w dyskusji:


  Ostatnio na forum:



  Współpracują z portalem:

Monika Wolańska

Monika Wolańska

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Słodkie Słone

Z wykształcenia jestem inżynierem budownictwa a z zamiłowania „kucharą” - tak określają mnie znajomi. Pasji mam całe mnóstwo! Dobra kuchnia, fotografia, piękne wnętrza i miejsca, podróże…

Ciasteczka imbirowe z miodem

Sałata z grejpfrutem, serem pleśniowym i sosem winegret z miodem

Pierniczki na miodzie

Grzegorz Belica

Grzegorz Belica

Autor tekstów oraz Koordynator Fab Lab Łódź

Fab Lab Łódź to organizacja propagująca idee zrób to sam, samowystarczalności i rozwoju umiejętności praktycznych. Jednym z elementów jaki rozwijają jest edukacja w zakresie hodowli pszczół i roli jaką pełnią w naturze i gospodarce człowieka.

Warsztat: Sami robimy ul wielkopolski

Warsztaty pszczelarskie w Fab Lab Łódź - relacja z wydarzenia

III edycja warsztatów: Sami robimy ul wielkopolski

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Nan-e qandi

Konfitura z melona z imbirem i miodem

Ser Brie w cieście francuskim z dodatkiem miodu