Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Miodosytnictwo i kulinaria

Miód oczyszczony - co to jest? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 2142

Zaloguj się aby obserwować temat

michal-trabka

2014-09-21 07:37:26

Wczoraj spotkałem się z pojęciem miodu oczyszczonego. Może mi ktoś wyjaśnić, co to?

Lukasz_Baniak

2014-09-23 08:31:20

W dużym skrócie, to miód bez domieszek wosku, pyłków kwiatowych, substancji białkowych.

factis

2014-09-28 10:06:35

Dodam, że ma działanie wzmacniające ale w większych dawkach może doprowadzić do przeczyszczenia. W sumie tak jak to jest w życiu z innymi produktami spożywczymi. Co za dużo, to niezdrowo.

michal1972

2014-09-29 09:31:59

Macie racje ale nikt nie pisze z Was, że to jest miód, który służy do otrzymywania miodów leczniczych.

Weź udział w dyskusji:


  Ostatnio na forum:



  Współpracują z portalem:

Agata Wojtuń oraz Agnieszka Strózik

Agata Wojtuń oraz Agnieszka Strózik

Koordynatorki projektu "Pszczoły w szkole"

"Pszczoły w szkole" to projekt realizowany w Katolickiej Szkołe Podstawowej SPSK im. Jana Pawła II w Chojnach i nagrodzony w konkursie grantowym "Z Kujawskim pomagamy pszczołom".

Młodzi detektywi szukają miejsc przyjaznych pszczołom

Pszczoły w szkole w czerwcu

Szkolny Dzień Pszczoły

SKN Apis

SKN Apis

Partner serwisu

Studenckie Koło Naukowe "Apis" funkcjonuje na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu, kierując swoje działania do wszystkich miłośników owadów użytkowych.

Zbiórka nasion i sadzonek roślin miododajnych i pyłkodajnych. SKN Apis 2016

Ewelina Rękawek

Ewelina Rękawek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga pysznewege.com

Copywriter z zawodu, górołaz i kucharka z zamiłowania, wegetarianka z przekonania.

Sałata rzymska z mandarynkami i ogórkiem

Korzenna sałatka z tofu i miodem na jabłkach

Szarlotka z karmelizowanymi migdałami

Kuba

Kuba

Autor przepisów i bloga Kuba w kuchni (z małą pomocą Mamy)

Jeden z najmłodszych kucharzy w Polsce. Ma 5 lat. Bardzo lubi pływać, śpiewać, czytać i rysować.

Babeczki orzechowo-bananowe z polewą miodową