Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Miodosytnictwo i kulinaria

Przepis na nalewkę z miodem Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 4976

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2

Lukasz_Baniak

2014-08-03 08:06:38

Zna ktoś jakiś dobry przepis na smaczną naleweczkę?

michal1972

2014-08-06 09:45:10

Najlepsza nalewka z wykorzystaniem miodu jest zarazem najprostsza. W stosunku 1:3 mieszasz sok wyciśnięty z cytryn, płynny miód oraz spirytus. Wszystko wlewach do butelki, porządnie wstrząsasz i odstawiasz na 2-3 dni. Gorąco polecam!

factis

2014-08-08 11:25:45

Dzięki Michale. Nie wiem jak Łukasz ale sam także wypróbuję ten przepis. Brzmi absurdalnie prosto. Ciekawe czy smakuje dobrze:) Ale skoro zachwalasz to nie mam podstaw w to nie wierzyć:)

michal1972

2014-08-10 16:17:14

Polecam, polecam! Dodam jeszcze, że najlepiej smakuje z miodem gryczanym!

Lukasz_Baniak

2014-08-12 08:51:16

Dziękuję za przepis. Muszę w takim razie wypróbować, zwłaszcza że mam trochę miodu gryczanego w zapasie. Szkoda tylko, że cena spirytusu jest dalej na tak wysokim poziomie... W przeciwnym razie można by pomyśleć nad produkcją nalewek na szerszą skalę, niż tylko do własnego użytku.

blondynekkrk

2014-08-15 13:13:53

Widzisz Michale! Wypróbowałem wczoraj i jestem pod wrażeniem! SUPER jest. Ale 3 kieliszki powodują, że jakoś dziwnie mi się stoi ;-) Chyba grawitacja jest mocniejsza:D

emil

2014-08-17 00:13:48

Trzeba uważasz z tą grawitacją, bo można się zdziwić :D

mati

2014-08-24 11:23:47

najlepszy przepis na nalewke jak mialem okazje zrobic dzieki wielkie!

Strony: 1 2

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Łukcie

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Łukcie

Partner serwisu

W Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Łukcie realizowany jest projekt ekologiczny "Pszczoły Lubię". Projekt jest laureatem konkursu grantowego "Z Kujawskim pomagamy pszczołom". Grant ufundowała firma ZT Kruszwica S.A. Organizatorem konkursu jest Fundacja Nasza Ziemia. Koordynatorkami projektu są Elżbieta Piotrak i Magdalena Palińska.

Pszczoły Lubię. Cz. 1.

Pszczoły Lubię. Cz. 2.

Karolina Wronowska

Karolina Wronowska

Studentka biologii stosowanej na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie. Prowadzi badania na temat profilaktyki i zwalczania warrozy u pszczoły miodnej.

Oddziaływanie Varroa destructor na rodzinę pszczelą

Pszczoła miodna. Liczebność roju pszczół, zachowanie i rasy

Varroa destructor - znaczenie i rys historyczny

Piotr Chmielewski

Piotr Chmielewski

Autor tekstów

Student Wydziału Biologii i Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Członek Ligi Ochrony Przyrody oraz Koła Naukowego Przyrodników UAM. Interesuje się ochroną przyrody i prawem ochrony środowiska.

VI Interdyscyplinarna Konferencja TYGIEL

Biały miód leśny z Mount Oku

Historia pszczelarza-sapera. Cz. 1.

Sylwia Zielińska

Sylwia Zielińska

Konsultant serwisu

Doktorantka na Uniwersytecie Rzeszowskim, członkini Koła Naukowego Technologów Żywności FERMENT. Interesuje się toksykologią żywności i zanieczyszczeniem środowiska. Dokładna analizatorka i badaczka składu chemicznego miodu. Poza uczelnią, wraz z przyjaciółką ekotesterka i propagatorka żywności ekologicznej (ekotester.pl - strona w przygotowaniu), działaczka w stowarzyszeniu oraz miłośniczka tańca i motocykli.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 2.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 3.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 1.