Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Miodosytnictwo i kulinaria

Czemu miód wielokwiatowy smakuje zawsze inaczej? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 3828

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2

blondynekkrk

2014-03-20 14:05:10

Może głupie pytanie ale oczekuje mądrej odpowiedzi?:) Domyślam się, że pożytki są różne ale przecież to jest ich mieszanina. Chodzi o proporcje?

banan

2014-03-23 13:09:09

tak jak napisales, chodzi o pozytki no i region. nigdy miod nie bedzie tak samo smakowal z podobnych pozytkow ale z roznych miejsc np. w europie.

mati

2014-03-25 07:37:25

kub sobie miod u szwabow i kub sobie miod z mazur i zobaczysz czym sie rozniom

marcin

2014-03-25 11:20:08

I tutaj się kłania niezręczny zapis o mieszance miodów pochodzących z Unii Europejskiej i spoza Unii Europejskiej.

emil

2014-03-25 22:36:30

W tym samym rejonie, w różnych latach również można otrzymać miód wielokwiatowy, który może mieć inny smak, gdyż rośliny wieloletnie mogą różnie nektarować, pogoda może sprawić, że część z nich zostanie wymrożonych, lub padać ciągle gdy kwitną. A jeśli pszczoły użyją innych surowców, to i miód może być inny w smaku.

blondynekkrk

2014-03-28 11:29:09

Dzięki wielkie!

factis

2014-04-02 19:55:34

Zdecydowanie za rzadko zerkam na to forum. Cały czas mnie ktoś uprzedza.

michal1972

2014-04-03 09:20:54

Blondynku, każdy miód smakuje inaczej. Nie tylko wielokwiatowy.

Strony: 1 2

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Aneta Dziakowska

Aneta Dziakowska

Autorka tekstów nt. podatków

Główna księgowa z 11-letnim doświadczeniem zawodowym. Posiada certyfikat do usługowego prowadzenia ksiąg rachunkowych nadany przez Ministra Finansów. anetak7777@wp.pl

Przygotowanie projektów w ramach programu Wsparcia Rynku Produktów Pszczelich 2016/2017

Sprzedaż bezpośrednia miodu - opodatkowanie

Obowiązki pszczelarza na koniec roku podatkowego

Tadeusz Kaczkowski

Tadeusz Kaczkowski

Autor artykułów

Urodziłem się na Podolu. Jestem synem pszczelarza. Prowadzę własną pasiekę od 60 lat.

Trutowienie matek pszczelich

Arboretum Inspiruje

Arboretum Inspiruje

Partner serwisu

Projekt edukacyjny realizowany w Gimnazjum Publicznym nr 1 im. Ks. Jana Twardowskiego w Czechowicach-Dziedzicach. W tym roku działania projektowe skupiają się wokół pszczół. Projekt jest laureatem konkursu grantowego „Z Kujawskim pomagam pszczołom”. Więcej na Facebook'u: Arboretum-Inspiruje

Kolorowanka o pszczołach dziełem gimnazjalistek

Arboretum Inspiruje do pomagania pszczołom

Arboretum Inspiruje podczas Święta Pszczół

Enactus WSZiB

Enactus WSZiB

Partner serwisu

Zespół międzynarodowej organizacji studenckiej Enactus przy Wyższej Szkole Zarządzania i Bankowości w Poznaniu. Jego głównym obszarem działalności jest planowanie i realizacja projektów o charakterze edukacyjno-biznesowym w ramach społecznie odpowiedzialnego biznesu (CSR).

Kolejny krok w ratowaniu pszczół!

BeePower – Be or not to be, depends on a bee!

Opowiemy faktów full, jak w biznesie działa ul