Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Miodosytnictwo i kulinaria

Rozdzielenie się miodu Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 2135

Zaloguj się aby obserwować temat

meurana

2022-09-14 15:56:09

Witam,
Mam pytanie co się stało z miodem.
Kupiony w zeszłym roku lecz doczekał do dziś.
Nie wiem co się stało gdyż cześć jest kremowa, krystalizuje lecz góra jest lejącą.
Co się stało, w smaku dobry ale czy można go jeść?

Załączniki:

Rozdzielenie się mioduRozdzielenie się mioduRozdzielenie się miodu

meurana

2022-09-15 10:54:32

Dodam, że miał to być miód gryczany. Ten na zdjęciach nie był konsumowany. Ale z innego słoika (gryczanego) resztkę wrzuciłem do słoika z lipą i wystąpił ten sam efekt.

Kryspin

2022-10-01 10:44:53

Wszystko jest w porządku. Miód jest dobry.

Weź udział w dyskusji:




  Współpracują z portalem:

Piotr Chmielewski

Piotr Chmielewski

Autor tekstów

Student Wydziału Biologii i Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Członek Ligi Ochrony Przyrody oraz Koła Naukowego Przyrodników UAM. Interesuje się ochroną przyrody i prawem ochrony środowiska.

Historia pszczelarza-sapera. Cz. 1.

Historia pszczelarza-sapera. Cz. 2.

Pszczoły olbrzymie i czarny miód leśny

Wojewódzki Związek Pszczelarzy w Warszawie

Wojewódzki Związek Pszczelarzy w Warszawie

Partner serwisu

Organizacja pszczelarska działająca na terenie województwa mazowieckiego, zrzeszająca okoliczne koła pszczelarzy. Związek dba o edukację pszczelarzy zapraszając do Dyskusyjnego Klubu Pszczelarza ciekawych wykładowców, a poprzez swoje działania umożliwia członkom kół zaopatrzenie w matki, leki i sprzęt pszczelarski.

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Oficjalny partner merytoryczny

Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (ang. FAO), to instytucja, której celem jest m.in. polepszanie wytwarzania, wymiany i dystrybucji produktów rolnictwa, leśnictwa i rybołówstwa, podnoszenie poziomu wyżywienia narodów, popieranie zawierania porozumień w sprawie międzynarodowego handlu produktami rolnymi oraz udzielanie pomocy technicznej.

Kontrola jakości miodu

Właściwości i zastosowanie miodu

Działanie antyoksydacyjne (aktywność antybakteryjna) miodu

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Wiosenna sałata ze szpinakiem i winegretem czosnkowo-miodowym

Zielona sałata z dressingiem miodowo-musztardowym

Szaszłyki z marynatą miodową