Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Miodosytnictwo i kulinaria

Rozdzielenie się miodu Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 1874

Zaloguj się aby obserwować temat

meurana

2022-09-14 15:56:09

Witam,
Mam pytanie co się stało z miodem.
Kupiony w zeszłym roku lecz doczekał do dziś.
Nie wiem co się stało gdyż cześć jest kremowa, krystalizuje lecz góra jest lejącą.
Co się stało, w smaku dobry ale czy można go jeść?

Załączniki:

Rozdzielenie się mioduRozdzielenie się mioduRozdzielenie się miodu

meurana

2022-09-15 10:54:32

Dodam, że miał to być miód gryczany. Ten na zdjęciach nie był konsumowany. Ale z innego słoika (gryczanego) resztkę wrzuciłem do słoika z lipą i wystąpił ten sam efekt.

Kryspin

2022-10-01 10:44:53

Wszystko jest w porządku. Miód jest dobry.

Weź udział w dyskusji:


Ostatnio dodane posty:

CO PRAWDA JEST DOPIERO 20 STYCZNIA ALE RODZINY JUŻ ZACZĘŁY CZERWIENIE.
02 Lutego 2023

Rabunek czy oblot?
22 Stycznia 2023

Napszczelenie a przepszczelenie - jaka różnica?
11 Stycznia 2023

Rabunek?
10 Stycznia 2023

Rabunek?
03 Stycznia 2023

Rabunek czy oblot?
01 Stycznia 2023


Ostatnio dodane tematy:

Rabunek?
03 Stycznia 2023

Zdrowy jak Romiód! Przebadano miód z uli z recyklingu 2022
08 Grudnia 2022

Aplikacja do organizacji pracy w pasiece
07 Listopada 2022

Ostatni jesienny zabieg leczniczy
02 Listopada 2022

Kurs dla pszczelarzy
17 Października 2022


Najaktywniejsi w tym tygodniu:



  Współpracują z portalem:

Malgorzata Radziszewska

Malgorzata Radziszewska

Autorka przepisów kulinarnych

Blogerka kulinarna (amku.blogspot.com), która uwielbia kuchenne eksperymenty. Z zawodu: tester aplikacji. Na co dzień: mama. W wolnych chwilach robi zdjęcia i zajmuje się promowaniem fotografii mobilnej działając w ramach Grupy Mobilni (grupamobilni.pl).

Panna cotta z miodem i orzechami włoskimi

Bigos z miodem

Żeberka z rabarbarem pięciu smaków i miodem

Sylwia Zielińska

Sylwia Zielińska

Konsultant serwisu

Doktorantka na Uniwersytecie Rzeszowskim, członkini Koła Naukowego Technologów Żywności FERMENT. Interesuje się toksykologią żywności i zanieczyszczeniem środowiska. Dokładna analizatorka i badaczka składu chemicznego miodu. Poza uczelnią, wraz z przyjaciółką ekotesterka i propagatorka żywności ekologicznej (ekotester.pl - strona w przygotowaniu), działaczka w stowarzyszeniu oraz miłośniczka tańca i motocykli.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 2.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 3.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 1.

Michał Piątek

Michał Piątek

Ekspert Portalu Pszczelarskiego

Pszczelarz, właściciel serwisu www.pogodnypiatek.pl, w którym prowadzi blog pszczelarski i zamieszcza nakręcone przez siebie filmy. Jeden z autorów dwumiesięcznika „Pasieka”, organizator konferencji pszczelarskich, wykładowca.

Michał Piątek Dochodowa pasieka - książka dla pszczelarzy

IV Konferencja KD Pszczółka - podsumowanie wydarzenia

II Konferencja Pszczelarska Klubu Dyskusyjnego Pszczółka - przebieg wydarzenia