Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Miodosytnictwo i kulinaria

Ile można zjeść miodu lub pyłku pszczelego aby nie zaszkodził? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 5587

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2

blondynekkrk

2014-02-24 10:21:54

Podobno wszystko szkodzi w dużych ilościach. Jak to jest z miodem i pyłkiem pszczelim?

factis

2014-02-25 09:33:53

Nie słyszałem, żeby ktoś był w stanie zjeść dużo miodu naraz. Wiadomo, że wszystko ma swoje granice i jak za dużo zjesz to będzie Ci niedobrze. Niemniej 2 łyżeczki pyłku do wody z miodem czy miodu do wody przegotowanej wody każdego dnia, nikomu nie zaszkodziły.

mlody_pszczelarz

2014-02-26 09:15:51

nawet woda szkodzi w duzych ilosciach, wszystko bierz na zdrowy rozsadek, a nie tworzy wyimaginowanych problemow

mati

2014-02-26 11:30:53

weś nie przesadzaj morzesz jeśc ile czego chcesz ale i tak cie zmuli prendziej czy puźniej

michal1972

2014-02-28 12:03:00

To chyba zrozumiałe, że miodu nie można zjeść dużo. Ja to słusznie mati zauważył, jego słodycz może Cię zmulić. Poza tym też nie ma co dywagować nad tym ile można zjeść czego. Każdy organizm reaguje inaczej. Ktoś zje pięć pajd chleba z miodem i będzie smarować szóstą, a ktoś tylko dotknie językiem i zaraz wyskoczy mu uczulenie.

blondynekkrk

2014-03-06 11:56:58

2 łyżeczki miodu do wody - jak najbardziej uskuteczniam :) Dzięki temu choroby trzymają się ode mnie z daleka! michal1972, zgadzam się z tym co piszesz :) Wszystko zależy zatem od człowieka. Mnie tylko interesowało, czy były jakieś badania prowadzone w tym kierunku... Ale z tego co czytam, to chyba nie...

michal1972

2014-03-13 10:52:43

Dobrze piszesz kolego blondynekkrk. Jest to mikstura zdrowia. Niemniej jednak kto jest uczulony na miód nie powinien jej wypróbowywać. Może sobie wtedy tylko zaszkodzić.

michal-trabka

2014-03-15 16:16:59

Na tym forum jedna rzecz mi się podoba. Zawsze znajdzie się ktoś, kto z sensem coś napisze. We wszystkim trzeba mieć umiar. Nawet w jedzeniu i siedzeniu przed komputerem.

Strony: 1 2

Weź udział w dyskusji:


  Ostatnio na forum:



  Współpracują z portalem:

Piotr Chmielewski

Piotr Chmielewski

Autor tekstów

Student Wydziału Biologii i Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Członek Ligi Ochrony Przyrody oraz Koła Naukowego Przyrodników UAM. Interesuje się ochroną przyrody i prawem ochrony środowiska.

VI Interdyscyplinarna Konferencja TYGIEL

Historia pszczelarza-sapera. Cz. 1.

Historia pszczelarza-sapera. Cz. 2.

Renata Gasek

Renata Gasek

Autorka tekstów

Entuzjastka szeroko pojętego rękodzieła, autorka prac zamieszczonych na blogu Kocie robótki (https://kocieprace.blogspot.com/)

Pirografia (sztuka malowania ogniem) w pszczelarstwie

Ewa Jarosz

Ewa Jarosz

autor przepisów kulinarnych i bloga dietetykwstolicy.blogspot.com

Dietetyk medyczny, blogerka kulinarna i amator fotografii. Uczy swoich pacjentów jak utrzymać zasady racjonalnego odżywiania czerpiąc przyjemność z jedzenia. Zaraża optymizmem i zdrowym podejściem do życia.

Pieczone owoce z miodem i płatkami owsianymi

Gruszkowo-jabłkowy mus szarlotkowy

Ser twarogowy z miodem i orzechami