Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Miodosytnictwo i kulinaria

Jak przechowywać miód? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 4010

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2

blondynekkrk

2014-01-28 06:10:00

Jak Waszym zdaniem najlepiej przechowywać miód, żeby nie stracił swoich właściwości?

michal1972

2014-01-28 11:20:18

Kolego, najlepiej w ciemnym i w miarę chłodnym pomieszczeniu. No i z dala od łakomczuchów!

eryk16

2014-01-31 09:23:26

Idealna temperatura to między 4 a 18 stopni Celsjusza. A pomieszczenie ciemne.

Sylwek

2014-02-01 15:25:25

Eryk ma racje. Taki napis nawet często widnieje na etykietach słoików z miodem.

blondynekkrk

2014-02-02 11:56:30

Dziękuję za odpowiedzi :)

Lukasz_Baniak

2014-02-03 11:07:23

Uprzedziliście mnie. Potwierdzam co koledzy powyżej napisali. Dodam, że czasem na etykietach z miodem widnieje napis, żeby przechowywać do 20 stopni. Dolna granica jest bez zmian.

eryk16

2014-02-05 21:11:46

Zgadza się, na niektórych etykietach jest, że do 20 stopni. Tak czy siak nie ma co go mrozić i nie ma co niepotrzebnie nagrzewać.

mati

2014-02-07 09:56:42

ma byc ciemno i chlodno i w suchym miejscu a słoik musi byc szczelnie zakrecony zawsze

Strony: 1 2

Weź udział w dyskusji:


  Ostatnio na forum:



  Współpracują z portalem:

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Imbirowe ciastka z miodowo-cytrynowym lukrem

Ser Brie w cieście francuskim z dodatkiem miodu

Nan-e qandi

Anna Celińska

Anna Celińska

Autorka tekstów

Dziennikarz z wykształcenia, zawodu i pasji. Żaden temat nie jest jej obcy, a pszczoły z artykułu na artykuł uwielbia coraz bardziej. Na PortalPszczelarski.pl wrzuca teksty według najważniejszego klucza – informować, radzić, wyjaśniać to, co ważne dla Was. Bo bez czytelnika nie miałoby sensu pisanie.

Jak samemu zrobić badanie pod kątem nosemozy?

Jaka powinna być dobra podkarmiaczka?

Marketing pszczelarski – reklama

Kuba

Kuba

Autor przepisów i bloga Kuba w kuchni (z małą pomocą Mamy)

Jeden z najmłodszych kucharzy w Polsce. Ma 5 lat. Bardzo lubi pływać, śpiewać, czytać i rysować.

Babeczki orzechowo-bananowe z polewą miodową

Michał Piątek

Michał Piątek

Ekspert Portalu Pszczelarskiego

Pszczelarz, właściciel serwisu www.pogodnypiatek.pl, w którym prowadzi blog pszczelarski i zamieszcza nakręcone przez siebie filmy. Jeden z autorów dwumiesięcznika „Pasieka”, organizator konferencji pszczelarskich, wykładowca.

III Konferencja Pszczelarska Klubu Dyskusyjnego Pszczółka - przebieg wydarzenia

II Konferencja Pszczelarska Klubu Dyskusyjnego Pszczółka - przebieg wydarzenia

Michał Piątek Dochodowa pasieka - książka dla pszczelarzy