Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Gospodarka pasieczna

Czy trzeba malować ocynkowaną miodarkę? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 8585

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2

blondynekkrk

2014-03-28 11:23:01

Znalazłem fajne ogłoszenie na miodarkę ocynkowaną. Była używana dosyć intensywnie. Czy zatem powinno się nią pomalować?

michal1972

2014-03-30 15:13:41

Ja bym tam grata nie kupował. Ale jak już musisz kupić to ja bym pomalował.

factis

2014-04-02 19:48:35

Miód wchodzi w reakcję z metalami więc moim zdaniem trzeba by miodarkę pomalować. Są do tego specjalne lakiery, które można stosować przy żywności. Jeżeli jednak cena jest niedużo niższa od nowej miodarki, to może lepiej kupić nową?

blondynekkrk

2014-04-07 10:52:56

Różnica nie wiem czy duża. 500 zł to dużo czy mało?

factis

2014-04-12 10:58:42

To dużo ale musisz sobie zadać pytanie czy nie warto kupić nówki sztuki. Zawsze to będzie na lata i na gwarancji...

michal1972

2014-04-14 08:39:59

To przy 500 zł bym nie wymyślał tylko kupił nową, jak już wcześniej wspomniałem. Musisz doliczyć czas pracy i koszty lakierów. Wcale dobrze na tym nie wyjdziesz.

banan

2014-04-16 08:27:21

tak samo sadze jak michal, nie ma co kupowac dziadostwa jak dokladajac pol tysiaca mozna miec nowke, ktora bedzie dzialac kilka lat przy solidnym jej uzywaniu

michal1972

2014-04-18 10:24:22

No widzisz, wszyscy Ci to samo piszą młody.

Strony: 1 2

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Marta Stachowiak

Marta Stachowiak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga My Sweet Morning

Blogerka kulinarna (celebrate-your-morning.blogspot.com), na co dzień praktykująca słodkie śniadania. Prawdziwa koneserka miodów. Miłośniczka zdrowego i smacznego trybu życia. Swoją artystyczną duszę ujawnia nie tylko na talerzu ale również w rysunku i decoupage'u.

Gofry drożdżowe z jogurtem greckim i miodem o smaku truskawkowo-waniliowym

Pełnoziarniste placki z gruszką i miodem z pyłkiem pszczelim

Tosty na słodko

Agnieszka Koza

Agnieszka Koza

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Eksplozja Smaku

Interesuje się wszystkim co jest związane z jedzeniem ale szczególną uwagę zwraca na zdrowe, racjonalne żywienie. W wolnym czasie rozwija swoje pasje którymi są: fotografia, ogrodnictwo oraz podróże.

Udka kaczki z gruszkami karmelizowanymi w miodzie

Tarta z brzoskwiniami i miodem

Lekko miodowa sałatka z ogórków i czerwonej cebuli

Malgorzata Radziszewska

Malgorzata Radziszewska

Autorka przepisów kulinarnych

Blogerka kulinarna (amku.blogspot.com), która uwielbia kuchenne eksperymenty. Z zawodu: tester aplikacji. Na co dzień: mama. W wolnych chwilach robi zdjęcia i zajmuje się promowaniem fotografii mobilnej działając w ramach Grupy Mobilni (grupamobilni.pl).

Żeberka z rabarbarem pięciu smaków i miodem

Koktajl pietruszkowy z miodem

Różano-orkiszowy torcik naleśnikowy z miodem

Daniel Borak

Daniel Borak

Autor tekstów

Właściciel gospodarstwa pasiecznego Ślężańskie Miody i serwisu partnerskiego www.slezanskiemiody.pl

Projekt Bzykająca Przyczepka Edukuje

Projekt Bzykająca Przyczepka

Jak uzyskać finansowanie projektu korzystając z platformy crowdfundingowej Polak Potrafi?