Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Gospodarka pasieczna

Czy trzeba malować ocynkowaną miodarkę? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 8337

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2

blondynekkrk

2014-03-28 11:23:01

Znalazłem fajne ogłoszenie na miodarkę ocynkowaną. Była używana dosyć intensywnie. Czy zatem powinno się nią pomalować?

michal1972

2014-03-30 15:13:41

Ja bym tam grata nie kupował. Ale jak już musisz kupić to ja bym pomalował.

factis

2014-04-02 19:48:35

Miód wchodzi w reakcję z metalami więc moim zdaniem trzeba by miodarkę pomalować. Są do tego specjalne lakiery, które można stosować przy żywności. Jeżeli jednak cena jest niedużo niższa od nowej miodarki, to może lepiej kupić nową?

blondynekkrk

2014-04-07 10:52:56

Różnica nie wiem czy duża. 500 zł to dużo czy mało?

factis

2014-04-12 10:58:42

To dużo ale musisz sobie zadać pytanie czy nie warto kupić nówki sztuki. Zawsze to będzie na lata i na gwarancji...

michal1972

2014-04-14 08:39:59

To przy 500 zł bym nie wymyślał tylko kupił nową, jak już wcześniej wspomniałem. Musisz doliczyć czas pracy i koszty lakierów. Wcale dobrze na tym nie wyjdziesz.

banan

2014-04-16 08:27:21

tak samo sadze jak michal, nie ma co kupowac dziadostwa jak dokladajac pol tysiaca mozna miec nowke, ktora bedzie dzialac kilka lat przy solidnym jej uzywaniu

michal1972

2014-04-18 10:24:22

No widzisz, wszyscy Ci to samo piszą młody.

Strony: 1 2

Weź udział w dyskusji:

Ostatnio na forum:

Współpracują z portalem:

Łukasz Karol Uliasz

Łukasz Karol Uliasz

Autor artykułów

Profesor i dr hc apiterapii i ziołolecznictwa, naturopata dyplomowany, pszczelarz zawodowy, rzeczoznawca chorób pszczół i specjalista pozyskiwania produktów pszczelich. Prefekt Akademii Apiterapii Medycznej i Ziołolecznictwa im. prof. Bogdana Kędzi, promującej dorobek prof. Kędzi oraz apiterapię w użyciu. Autor publikacji pszczelarskich, historycznych, medycznych i etnograficznych. Prowadzi izbę pamięci i mini skansen pszczelarsko-bartniczy w powiecie kozienickim.

Apiterapia praktyczna dla laika i medyka

Łukasz Karol Uliasz - Rozważania o życiu i zdrowiu. Kontekst apiterapii

10 przykazań profilaktyki zdrowia

Kuba

Kuba

Autor przepisów i bloga Kuba w kuchni (z małą pomocą Mamy)

Jeden z najmłodszych kucharzy w Polsce. Ma 5 lat. Bardzo lubi pływać, śpiewać, czytać i rysować.

Babeczki orzechowo-bananowe z polewą miodową

Magdalena Faltyn

Magdalena Faltyn

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniakrokusia.co.uk.

Na co dzień mama, której pasją jest gotowanie, czytanie książek oraz zwiedzanie ciekawych miejsc.

Udka z kurczaka z ketchupem i miodem

Marchewka z jabłkiem i miodem

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym z nutką chili