Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Gospodarka pasieczna

Ogrzewanie uli Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 2566

Zaloguj się aby obserwować temat

gstacha

2021-11-12 17:54:38

Witam. Zamierzam wejść w ogrzewanie uli. Ktoś, coś?

Kryspin

2022-01-21 18:26:47

TAK już co nieco słyszałem o ogrzewaniu uli. Jest takie pokazanie na stronie doktora Kwaska. Ogrzewanie uli zniczami. ale uwaga ,nie spalcie przy okazji pasieki.Ja tam nigdy nie robiłem eksperymentów z ogrzewaniem .Pszczelarzę już 50 lat. trzymam pszczoły w ulach ciepłych i ocieplam ule. mam silne rodziny i wiruję na oposzcyznie koniec kwietnia początek maja co roku.

Kryspin

2022-02-11 17:45:55

Witam pszczelarzy. Ogrzewanie uli w tym roku sam się rozwiązał. w dniu 10 lutego wszystkie moje rodziny dostały ciasto. Wszystkie mają ciepłe powałki to znak że czerwią .O wielkiej zimie można zapomnieć. Będą przymrozki ale ocieplonym rodzinom w ciepłych ulach nic się nie stanie. Pamiętajmy tylko o dostatecznych zapasach. Tych będzie ubywać w raz z czerwieniem.

Weź udział w dyskusji:




  Współpracują z portalem:

Fundacja Nasza Ziemia

Fundacja Nasza Ziemia

Partner serwisu

Organizacja pozarządowa założona w 1994 roku. Realizuje cele mające status pożytku publicznego, specjalizując się w edukacji ekologicznej i obywatelskiej.

Wyniki konkursu grantowego - z Kujawskim pomagamy pszczołom

Wyniki konkursu grantowego Z Kujawskim pomagamy pszczołom II

Konkurs grantowy - Z Kujawskim pomagamy pszczołom

Wojewódzki Związek Pszczelarzy w Warszawie

Wojewódzki Związek Pszczelarzy w Warszawie

Partner serwisu

Organizacja pszczelarska działająca na terenie województwa mazowieckiego, zrzeszająca okoliczne koła pszczelarzy. Związek dba o edukację pszczelarzy zapraszając do Dyskusyjnego Klubu Pszczelarza ciekawych wykładowców, a poprzez swoje działania umożliwia członkom kół zaopatrzenie w matki, leki i sprzęt pszczelarski.

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Majowy miodek z mniszka lekarskiego

Bigos staropolski na winie z miodem

Tartaletki na słodko z bananami i czekoladą