Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Gospodarka pasieczna

Jak zabezpieczyć ule przed silnym wiatrem? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 4685

Zaloguj się aby obserwować temat

eryk16

2014-01-31 09:21:58

Zastanawiam się jak zabezpieczyć ule w przypadku silnego wiatru? Nie mówię, że teraz, ale już idzie ocieplenie i nie wiadomo jak to będzie z tą nasza zimą...

blondynekkrk

2014-02-01 09:18:48

Tak na chłopski rozum wydaje mi się, że warto by było posadzić drzewa lub krzewy. Ja tak mam na działce przed foliową "szklarnią" i przy silnych wiatrach konstrukcja się jeszcze trzyma ;)

mlody_pszczelarz

2014-02-16 12:28:09

obciazyc daszek ceglowka albo spiac pasem

Lukasz_Baniak

2014-02-17 10:04:18

I chyba tyle w tym temacie. Połącz wypowiedź blondynka i mlodego pszczelarza i masz rozwiązanie problemu. Wiadomo, że jak przyjdzie huragan to Ci to nic nie da ale chociaż będziesz mógł powiedzieć, że zrobiłeś wszystko co było w Twojej mocy. Pozdro!

michal1972

2014-02-28 12:08:30

Huragan może zniszczyć wszystko ale nie ma co abstrahować. Na pewno posadzenie krzewów i drzew pozwoli osłonić ule przed silnym wiatrem. Co więcej, mogą to być przecież rośliny miododajne, a więc korzyść dwojaka. Niezależnie można, jak kolega mlody_pszczelarz sugeruje, położyć cegłówkę na daszek.

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Centrum Apiterapii ApiBałt

Centrum Apiterapii ApiBałt

Bałtów 8, 27-423 Bałtów (na terenie Bałtowskiego Kompleksu Turystycznego) Telefon: +48 530-747-744 E-mail: biuro@apibalt.pl

Mini SPA w Bałtowie

Fundacja Nasza Ziemia

Fundacja Nasza Ziemia

Partner serwisu

Organizacja pozarządowa założona w 1994 roku. Realizuje cele mające status pożytku publicznego, specjalizując się w edukacji ekologicznej i obywatelskiej.

Wyniki konkursu grantowego Z Kujawskim pomagamy pszczołom II

Wyniki konkursu grantowego - z Kujawskim pomagamy pszczołom

Konkurs grantowy - Z Kujawskim pomagamy pszczołom

Pasieka Syta Pszczoła

Pasieka Syta Pszczoła

Pasieka Syta Pszczoła to marka pod którą prowadzi swoją pasiekę doświadczony pszczelarz - Michał Wawszczak. Kontakt dla Klientów i mediów: 794 666 570

Miód wędzony - powstanie, proces wędzenia, przeznaczenie

Ernest Bryll

Ernest Bryll

Autor tekstów

Polski poeta, pisarz, autor tekstów piosenek, dziennikarz, tłumacz i krytyk filmowy. Właściciel strony bryll.pl

Modlitwa - Ernest Bryll