Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Gospodarka pasieczna

Obowiązki pszczelarza w styczniu Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 3862

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2

factis

2014-01-15 14:33:06

Jak można wykorzystać albo jak wykorzystujecie styczniowy okres w pasiece? Ja na ten przykład wziąłem się za rozbijanie starych uli na czynniki pierwsze i wysprzątałem całe pomieszczenie gospodarcze.

blondynekkrk

2014-01-16 12:07:28

Ja nie jestem pszczelarzem ale sobie chociaż poczytam co nieco na temat pszczelarstwa :) Podejrzewam, że pszczelarze przez zimę podnoszą swoją wiedzę czytając artykuły pszczelarskie i chodzą na jakieś konferencje i kursy pszczelarskie :)

michal-trabka

2014-01-18 09:57:24

Możesz ten czas przeznaczyć na szkolenia i na przemyślenie tego co trzeba będzie zrobić w nadchodzącym roku. Możesz ten wziąć się za robienie nowych uli jak tylko potrafisz.

emil

2014-01-18 10:06:25

Przygotowywanie się na nowy sezon i podnoszenie kwalifikacji, to mój sposób na styczeń.

banan

2014-01-23 11:15:01

teraz juz za pozno ale jak bylo cieplo to mozna bylo oczyscic dennice i sprawdzic stan zapasow pokarmu, oczywiscie jak doszlo do oblotu. teraz to mozna topic i klarowac wosk i czyscic i naprawiac sprzet pszczelarski.

Lukasz_Baniak

2014-01-24 11:12:43

Odpoczywać, odpoczywać i jeszcze raz odpoczywać! Dużo roboty będzie przez resztę roku.

mlody_pszczelarz

2014-01-24 15:06:04

na urlop zasluzony sie wybrac

blondynekkrk

2014-01-28 06:22:10

No i kolego factis i Ty i ja mamy co robić :) Tak sobie pomyślałem, że ci co nie sprzedali miodu, mogą teraz szukać klientów :) W końcu zima przyszła i razem z nią choróbska! :)

Strony: 1 2

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Bananowe chipsy z miodem

Majowy miodek z mniszka lekarskiego

Bigos staropolski na winie z miodem

Monika Czyżewska

Monika Czyżewska

Tęsknota za zdrowym, prostym, jakościowym życiem blisko natury, wolnym od chemii zaprowadziła mnie do momentu w życiu, kiedy zaczęłam wypiekać domowe chleby, przygotowywać przetwory no i... domowe kosmetyki. Na moim blogu www.naturalnie-ze-naturalnie.blogspot.com dzielę się z pomysłami na mydła naturalne ręcznie robione i nie tylko. Mam nadzieję, że tak jak ja zmienicie swoje postrzeganie pielęgnacji i zdrowia i stanie się to Waszym stylem życia.

Ewelina Rękawek

Ewelina Rękawek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga pysznewege.com

Copywriter z zawodu, górołaz i kucharka z zamiłowania, wegetarianka z przekonania.

Tofu smażone w ziołach z miodem

Sałata rzymska z mandarynkami i ogórkiem

Szybki piernik z miodem na święta