Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Gospodarka pasieczna

Obowiązki pszczelarza w styczniu Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 3802

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2

factis

2014-01-15 14:33:06

Jak można wykorzystać albo jak wykorzystujecie styczniowy okres w pasiece? Ja na ten przykład wziąłem się za rozbijanie starych uli na czynniki pierwsze i wysprzątałem całe pomieszczenie gospodarcze.

blondynekkrk

2014-01-16 12:07:28

Ja nie jestem pszczelarzem ale sobie chociaż poczytam co nieco na temat pszczelarstwa :) Podejrzewam, że pszczelarze przez zimę podnoszą swoją wiedzę czytając artykuły pszczelarskie i chodzą na jakieś konferencje i kursy pszczelarskie :)

michal-trabka

2014-01-18 09:57:24

Możesz ten czas przeznaczyć na szkolenia i na przemyślenie tego co trzeba będzie zrobić w nadchodzącym roku. Możesz ten wziąć się za robienie nowych uli jak tylko potrafisz.

emil

2014-01-18 10:06:25

Przygotowywanie się na nowy sezon i podnoszenie kwalifikacji, to mój sposób na styczeń.

banan

2014-01-23 11:15:01

teraz juz za pozno ale jak bylo cieplo to mozna bylo oczyscic dennice i sprawdzic stan zapasow pokarmu, oczywiscie jak doszlo do oblotu. teraz to mozna topic i klarowac wosk i czyscic i naprawiac sprzet pszczelarski.

Lukasz_Baniak

2014-01-24 11:12:43

Odpoczywać, odpoczywać i jeszcze raz odpoczywać! Dużo roboty będzie przez resztę roku.

mlody_pszczelarz

2014-01-24 15:06:04

na urlop zasluzony sie wybrac

blondynekkrk

2014-01-28 06:22:10

No i kolego factis i Ty i ja mamy co robić :) Tak sobie pomyślałem, że ci co nie sprzedali miodu, mogą teraz szukać klientów :) W końcu zima przyszła i razem z nią choróbska! :)

Strony: 1 2

Weź udział w dyskusji:

Ostatnio na forum:

Współpracują z portalem:

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Koktajl arbuzowo-truskawkowy z miodem

Szaszłyki z marynatą miodową

Wiosenna sałata ze szpinakiem i winegretem czosnkowo-miodowym

Celina Habryka

Celina Habryka

Autorka tekstów

Doktorantka w Katedrze Analizy i Oceny Jakości Żywności na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Zajmuje się badaniem właściwości fizykochemicznych miodów.

Podział miodów pitnych

Rodzaje miodu ze względu na pochodzenie

Anna Celińska

Anna Celińska

Autorka tekstów

Dziennikarz z wykształcenia, zawodu i pasji. Żaden temat nie jest jej obcy, a pszczoły z artykułu na artykuł uwielbia coraz bardziej. Na PortalPszczelarski.pl wrzuca teksty według najważniejszego klucza – informować, radzić, wyjaśniać to, co ważne dla Was. Bo bez czytelnika nie miałoby sensu pisanie.

Dźwięki wydawane przez pszczoły miodne

Czym i jak rozpalić podkurzacz?

Czynniki zwiększające podatność pszczół na choroby