Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Ekonomika pszczelarstwa

Ceny uli Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 5814

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2

kaczka12

2014-08-04 08:32:54

Ile zapłaciliście za ule? Interesuje mnie generalnie typ i cena. Nie chce nikomu robić reklamy ale chciałbym poznać jakieś widełki i to, czy nie wystartowałem ze swoją pasieką z dużym dołkiem.

michal1972

2014-08-06 09:25:20

Kolego, na ogłoszeniach tego portalu masz przykład ceny. Ul wielkopolski 10 ramkowy - 220 zł za sztukę. Ja płaciłem 250 zł ale to wszystko zależy od użytego materiału i jakości wykonania.

factis

2014-08-08 11:22:41

W zależności jakie ule, taką trzeba zapłacić za nią cenę. Ceny są do siebie dosyć zbliżone. Warto przed zakupem sprawdzić z czego został wykonany ul i jaką jakość oferuje producent. Różnie z tym bywa. Sam stosuje ule styropianowe 12-ramkowe. Zapłaciłem za każdy ok 350 zł.

michal1972

2014-08-10 16:14:21

Factis tylko nie wiem czy jest sens kupować ul zawierający 12 ramek. Przecież z miodem będzie ważył bardzo dużo. Pójdzie Ci szybko kręgosłup. Ale że temat czegoś innego dotyczy, to tylko pozwoliłem sobie na taką aluzję.

Lukasz_Baniak

2014-08-12 08:47:17

Moje ule składają się z dachu dwuspadowego, powałki wentylacyjnej, półnadstawki, dwóch korpusów oraz z dennicy do poławiania pyłku. Za jeden komplet dałem kilka lat temu 280 zł.

blondynekkrk

2014-08-15 13:09:39

A ja się spytam, czy można kupić nowy ul poniżej 200 zł ??

factis

2014-08-16 20:23:04

@blondynekkrk - ja się osobiście nie spotkałem. Poniżej 200zł to można kupić używkę a nie nowy.

emil

2014-08-17 00:07:47

Raczej wahają się od 250zł w górę, w zależności od jego składu i producenta.

Strony: 1 2

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Emilia

Emilia

Autorka przepisów kulinarnych oraz bloga Kuchenna Kontrrewolucya

Całkiem świeżo upieczona tak mama, jak blogerka kulinarna. Fascynatka dobrej kuchni i słowiańskiego folkloru.

Pieczone przepiórki miodowo-cynamonowe z kremem z pieczarek

Pularda w złotem kolorze z kartoflanymi kulkami

Rolada z szynki z pastą ziołową z olejem rzepakowym i morelami

Łukasz Zabłocki

Łukasz Zabłocki

Autor tekstów

Właściciel dużego gospodarstwa pasiecznego w południowo-zachodniej Polsce.

Wpływ ciepłej zimy na rodziny pszczele

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Łukcie

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Łukcie

Partner serwisu

W Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Łukcie realizowany jest projekt ekologiczny "Pszczoły Lubię". Projekt jest laureatem konkursu grantowego "Z Kujawskim pomagamy pszczołom". Grant ufundowała firma ZT Kruszwica S.A. Organizatorem konkursu jest Fundacja Nasza Ziemia. Koordynatorkami projektu są Elżbieta Piotrak i Magdalena Palińska.

Pszczoły Lubię. Cz. 1.

Pszczoły Lubię. Cz. 2.