Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Chów i hodowla pszczół

Matki z programów krzyżowniczych Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 2082

Zaloguj się aby obserwować temat

blondynekkrk

2014-03-28 11:26:13

Spotkałem się z taką nazwą jak przeczesywałem internet ale nigdzie nie znalazłem wytłumaczeni tego, co to jest.

michal1972

2014-03-30 15:00:01

Krajowy Program Hodowlany Genetycznego Doskonalenia Pszczół zakłada zróżnicowanie cech pomiędzy liniami hodowlanymi, w celu ich wykorzystania do krzyżowania. Jest to spowodowane tym, że trzeba dopasowywać pszczoły do lokalnych warunków klimatycznych i geograficznych.

blondynekkrk

2014-04-07 11:52:08

Czyli to są modyfikowane genetycznie pszczoły?

emil

2014-04-08 22:25:57

mam wrażenie, że Ci się to nadmiernie chce kojarzyć z GMO, a to jest po prostu selekcja pszczół, aby posiadały odpowiednie cechy

blondynekkrk

2014-04-10 13:56:33

No ale czy to nie ma właśnie jakiś modyfikacji genetycznych skoro mają mieć "odpowiednie cechy"? :>

factis

2014-04-12 10:47:55

W jakimś stopniu napewno jest ingerencja...

mlody_pszczelarz

2014-04-21 13:43:08

ja kiedys slyszalem na debacie o GMO, ze jest rozroznienie pomiedzy doborem i selekcja genetyczna pszczol, a ingerowaniem i dodawaniem roznych cudow do materialu genetyczne, selekcja trwa bardzo dlugooo a modyfikacja szybko

blondynekkrk

2014-04-23 20:30:39

Nie rozumiem tak szczerze ;) Możesz nieco jaśniej napisać?

Weź udział w dyskusji:

Ostatnio na forum:

Współpracują z portalem:

Kuba

Kuba

Autor przepisów i bloga Kuba w kuchni (z małą pomocą Mamy)

Jeden z najmłodszych kucharzy w Polsce. Ma 5 lat. Bardzo lubi pływać, śpiewać, czytać i rysować.

Babeczki orzechowo-bananowe z polewą miodową

Monika Wolańska

Monika Wolańska

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Słodkie Słone

Z wykształcenia jestem inżynierem budownictwa a z zamiłowania „kucharą” - tak określają mnie znajomi. Pasji mam całe mnóstwo! Dobra kuchnia, fotografia, piękne wnętrza i miejsca, podróże…

Sałata z grejpfrutem, serem pleśniowym i sosem winegret z miodem

Ogórki z miodem

Pierniczki na miodzie

Magdalena Faltyn

Magdalena Faltyn

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniakrokusia.co.uk.

Na co dzień mama, której pasją jest gotowanie, czytanie książek oraz zwiedzanie ciekawych miejsc.

Udka z kurczaka z ketchupem i miodem

Koktajl z mango i ananasa z mlekiem kokosowym

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym z nutką chili

Aneta Dziakowska

Aneta Dziakowska

Autorka tekstów nt. podatków

Główna księgowa z 11-letnim doświadczeniem zawodowym. Posiada certyfikat do usługowego prowadzenia ksiąg rachunkowych nadany przez Ministra Finansów. anetak7777@wp.pl

Zasady rozliczania się w ramach projektu WRPP w latach 2016/2019

Sprzedaż bezpośrednia miodu - opodatkowanie

Zryczałtowany podatek dochodowy przy sprzedaży bezpośredniej produktów pszczelich przetworzonych