Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Chów i hodowla pszczół

Powrót zimy czy nie? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 4159

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2

mati

2014-03-25 07:33:12

wrucila zima spowrotem czy nie bo w karkonoszach cuda na kiju sie dziejom

marcin

2014-03-25 11:13:48

Zedytowałem Twój temat mati. Co do samego pytania to wątpię szczerze. Myślę, że jest to anomalia pogodowa, która mam nadzieję nie odbije się negatywnie na pszczołach i roślinach.

Lukasz_Baniak

2014-03-26 16:38:36

To raczej jest przejściowy stan ale trzeba brać też pod uwagę co się może zdarzyć najgorszego. Ten śnieg co spadł w Świeradowie to raczej chwilowa pomyłka pogody. Gorzej jak tych pomyłek będzie więcej.

michal1972

2014-04-14 09:09:26

Jak widać zima już nie wróci, czyli najgorszy okres już za nami! Szkoda tylko, że co chwilę pada...

banan

2014-04-16 08:29:27

i wykrakales, zobacz co sie dzieje na zachodniej stronie polski. niby kwiecien plecien bo przeplata troche zimy troche lata ale powagi troszke. ludzie moga stracic wszystko

Sylwek

2014-04-17 10:50:09

Ja bym nie przesadzał z tą zimą. Chwilowa anomalia, która raczej nie będzie miała wpływu na pożytki i rozwój rodzin.

michal1972

2014-04-18 10:25:33

Nie no dajcie spokój. Ciężko to śniegiem nazwać. Lekko popruszyło. Co innego jakby były zaspy wysokości metra.

mlody_pszczelarz

2014-04-21 13:39:22

no ale problem byl chwilowy, malo latalo pszczol, trzeba bylo dokarmiac po cieplej zimie

Strony: 1 2

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Stowarzyszenie Natura i Człowiek

Stowarzyszenie Natura i Człowiek

Partner serwisu

Stowarzyszenie działające na rzecz ekologii i protekcji owadów zapylających, głównie dziko żyjących pszczół. Sprawdź: www.naturaiczlowiek.org

Chroniąc pszczoły dbasz o siebie

Zrekultywowane tereny kopalni Górażdże jako potencjalne siedlisko występowania pszczół

Badania: na jakim obszarze występuje pszczoła samotnica - zadrzechnia fioletowa?

Enactus WSZiB

Enactus WSZiB

Partner serwisu

Zespół międzynarodowej organizacji studenckiej Enactus przy Wyższej Szkole Zarządzania i Bankowości w Poznaniu. Jego głównym obszarem działalności jest planowanie i realizacja projektów o charakterze edukacyjno-biznesowym w ramach społecznie odpowiedzialnego biznesu (CSR).

Kolejny krok w ratowaniu pszczół!

BeePower! w Polsce i za granicą

BeePower – Be or not to be, depends on a bee!

Koło Pszczelarzy w Mińsku Mazowieckim

Koło Pszczelarzy w Mińsku Mazowieckim

Partner serwisu

Organizacja pszczelarska założona przed II wojną światową działająca głównie na terenie powiatu mińskiego, ale zrzeszająca również pszczelarzy z innych rejonów. Celem Koła jest prowadzenie wszechstronnej działalności na rzecz pszczelarstwa i ekologii. Duży nacisk kładziony jest na edukację pszczelarzy jak również poszerzanie świadomości dzieci i młodzieży o roli pszczół w ekosystemie.

I Mazowiecka Konferencja Pszczelarska w Mińsku Mazowieckim