Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Chów i hodowla pszczół

Czym wytruć pszczoły? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 2144

Zaloguj się aby obserwować temat

Outree

2020-09-13 10:56:11

Jest taka sytuacja, dostałem w spadku 36 uli z pszczołami w środku. Kompletnie nie interesuje się pszczelarstwem i nie mam co z tym robić bo w miejscu pasieki planujemy na wiosnę postawić budynek gospodarczy. Mam pytanie, jak można bezpiecznie i humanitarnie wytruć te wszystkie pszczoły? Myślałem żeby podejśćw nocy i pryskać muchozolem ale za drogo wychodzi.

blondynekkrk

2020-09-15 21:37:07

Outree, nie wytruwaj pszczół! Ogłoś się na tym portalu że chcesz oddać w dobre ręce. Zgłosi się wiele osób, które nie stać na to żeby zacząć przygodę z pszczołami, a Ty spełnisz ich marzenie. Ewentualnie skontaktuj się z lokalnym kołem pszczelarskim. Z pewnością przejmą od Ciebie rodziny pszczele :)

Kryspin

2021-03-02 15:11:08

Proszę nie wytruwać. Nie ma humanitarnego trucia.Mieszkam w Opolu mam znajomych chętnie wezmą . Czy to z ulami ? Na jakiej ramce ?

Weź udział w dyskusji:




  Współpracują z portalem:

Monika Czyżewska

Monika Czyżewska

Tęsknota za zdrowym, prostym, jakościowym życiem blisko natury, wolnym od chemii zaprowadziła mnie do momentu w życiu, kiedy zaczęłam wypiekać domowe chleby, przygotowywać przetwory no i... domowe kosmetyki. Na moim blogu www.naturalnie-ze-naturalnie.blogspot.com dzielę się z pomysłami na mydła naturalne ręcznie robione i nie tylko. Mam nadzieję, że tak jak ja zmienicie swoje postrzeganie pielęgnacji i zdrowia i stanie się to Waszym stylem życia.

Emilia

Emilia

Autorka przepisów kulinarnych oraz bloga Kuchenna Kontrrewolucya

Całkiem świeżo upieczona tak mama, jak blogerka kulinarna. Fascynatka dobrej kuchni i słowiańskiego folkloru.

Kutia wigilijna z miodem pitnym

Pularda w złotem kolorze z kartoflanymi kulkami

Sałatka z ogórków w zalewie octowo-miodowej na zimę

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Ciasteczka lekko miodowe

Pierniczki świąteczne z miodem

Żurawina z miodem i wanilią

Malgorzata Radziszewska

Malgorzata Radziszewska

Autorka przepisów kulinarnych

Blogerka kulinarna (amku.blogspot.com), która uwielbia kuchenne eksperymenty. Z zawodu: tester aplikacji. Na co dzień: mama. W wolnych chwilach robi zdjęcia i zajmuje się promowaniem fotografii mobilnej działając w ramach Grupy Mobilni (grupamobilni.pl).

Kurczak teriyaki z miodem

Różowe stringi z miodem

Sałatka z kalafiora z miodem