Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Chów i hodowla pszczół

Kolejność układania ramek na zimę w ulu warszawskim Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 3934

Zaloguj się aby obserwować temat

Sylwek

2014-02-01 15:33:23

Chciałem się upewnić, czy dobrze wszystko zrobiłem. Korzystam z ula warszawskiego zwykłego. Przy wylocie dałem pustą ramkę z suszem, później ułożyłem gniazdo z 6 ramek (bo mam słabą rodzinę), a jako ostatnie przed zatworem ramki z pierzgi. Wiem, że późno pytam ale spędza mi to sen z powiek.

mlody_pszczelarz

2014-02-08 13:14:04

z suszem? pusta ramke? no to niezbyt dobre rozwiazanie

blondynekkrk

2014-03-06 11:50:05

To jakie będzie dobre rozwiązanie? Zapytam się w imieniu Sylwka i swoim :) Może i mnie się to kiedyś przyda :)

Weź udział w dyskusji:

Ostatnio na forum:

Współpracują z portalem:

Magdalena Mendziak

Magdalena Mendziak

Autorka tekstów

Studentka Wydziału Pedagogiki, Socjologii i Nauk o Zdrowiu Uniwersytetu Zielonogórskiego. Właścicielka małej pasieki w okolicach Zgorzelca. Zawsze uśmiechnięta miłośniczka zwierząt oraz natury. W wolnych chwilach poświęca się wolontariatowi.

Pierniki miodowe na choinkę

Monika Wolańska

Monika Wolańska

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Słodkie Słone

Z wykształcenia jestem inżynierem budownictwa a z zamiłowania „kucharą” - tak określają mnie znajomi. Pasji mam całe mnóstwo! Dobra kuchnia, fotografia, piękne wnętrza i miejsca, podróże…

Ciasteczka imbirowe z miodem

Kurczak z sosem sojowym i miodem

Pierniczki na miodzie

Karolina Wronowska

Karolina Wronowska

Studentka biologii stosowanej na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie. Prowadzi badania na temat profilaktyki i zwalczania warrozy u pszczoły miodnej.

Pszczoła miodna. Liczebność roju pszczół, zachowanie i rasy

Varroa sp. jako immunosupresor chorób wirusowych

Varroa destructor - cykl życiowy i rozwojowy

Wiktoria Bajek

Wiktoria Bajek

Autorka tekstów

Studentka pedagogiki o specjalności resocjalizacja. Na co dzień pasjonatka pszczół miodnych i nie tylko. Szczególnie zainteresowana warunkami optymalnymi dla bytowania i rozwoju pszczół. Pasjonatka przyrody i długich spacerów.

Poliuretan czy drewno - który materiał lepszy na ul?