Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Choroby, zagrożenia i ochrona pszczół

Leki ze Słowacji i Czech na warrozę Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 10652

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2 3

michal1972

2014-08-06 09:41:09

Możecie polecić jakieś dobre leki na warrozę? Wiele dobrego mówi się o Słowackich i Czeskich. Są też podobno dużo tańsze od tych sprzedawanych w Polsce.

factis

2014-08-08 11:19:54

Ja czytałem kiedyś nt. leku VARIDOL. Jest dopuszczony do stosowania na terenie Unii Europejskiej. Nie wiem czy polskie prawo zezwala na jego stosowanie. Musiałbyś gdzieś samemu poszukać. Napewno plusem jest to, że jest on tańszy od polskich leków.

michal1972

2014-08-10 16:12:53

Nie jestem do końca pewny ale chyba nie można go stosować w Polsce. Słyszałem o nim kilka lat temu. Wtedy na potęgę kwitł "przemyt". Nie wiem czy się to zmieniło.

Lukasz_Baniak

2014-08-12 08:56:08

Osobiście bym nie próbował kombinować z tymi lekami. W końcu z jakiegoś powodu nie są dopuszczone na rynku Polskim. No chyba, że jest to związane z silnym lobby, które się temu kategorycznie sprzeciwia. Bo i tak też może być.

blondynekkrk

2014-08-15 13:12:46

Nie boicie się stosować leków które nie zostały dopuszczone do sprzedaży w Polsce? Jak się przez przypadek wytruje własne pszczoły to chyba też się będzie miało przegwizdane...

emil

2014-08-17 00:00:54

Ja używam apiwarol i w sezonie BeeVital HiveClean oraz ramkę pracy w najsilniejszych rodzinach, sprawdza się ten system.

michal-trabka

2014-08-21 11:31:16

Nie wiem czy warto się kusić na niższe ceny. Jakiś tego powód musi być.

marcin

2015-02-12 19:00:29

Pojawiło się dzisiaj ogłoszenie na Portalu Pszczelarskim od Pana, który sprzedaje VARIDOL i GABON.

Link: http://www.portalpszczelarski.pl/ogloszenie/439/sprzedam_czeskie_leki_na_warroze_-_varidol_i_gabon.html

Strony: 1 2 3

Weź udział w dyskusji:

Ostatnio na forum:

Współpracują z portalem:

Anna Celińska

Anna Celińska

Autorka tekstów

Dziennikarz z wykształcenia, zawodu i pasji. Żaden temat nie jest jej obcy, a pszczoły z artykułu na artykuł uwielbia coraz bardziej. Na PortalPszczelarski.pl wrzuca teksty według najważniejszego klucza – informować, radzić, wyjaśniać to, co ważne dla Was. Bo bez czytelnika nie miałoby sensu pisanie.

Grzane piwo z miodem i propolisem

Wymiana matek pszczelich a tworzenie odkładów

Miód piekarski w prawie unijnym

Piotr Chmielewski

Piotr Chmielewski

Autor tekstów

Student Wydziału Biologii i Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Członek Ligi Ochrony Przyrody oraz Koła Naukowego Przyrodników UAM. Interesuje się ochroną przyrody i prawem ochrony środowiska.

Historia pszczelarza-sapera. Cz. 1.

Historia pszczelarza-sapera. Cz. 2.

VI Interdyscyplinarna Konferencja TYGIEL

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Wigilijne łazanki na bogato

Nalewka jaśminowa z miodem

Tartaletki na słodko z bananami i czekoladą