Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Choroby, zagrożenia i ochrona pszczół

I co z tym GMO? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 2057

Zaloguj się aby obserwować temat

blondynekkrk

2014-01-09 18:09:54

Było głośno na ten temat ale w ostatnim czasie coś ta kwestia przycichła. Była jakaś rewolucja, którą przeoczyłem?

emil

2014-01-09 22:08:46

Wprowadzono rozporządzeniem rady ministrów zakaz wysiewania odmian kukurydzy modyfikowanej genetycznie i to już prawie rok temu! Także, przespałeś.

pszczelarka78

2014-01-09 22:14:13

GMO, mam nadzieję, i dyskusja o nim nie będzie już potrzebna, bo nie ma możliwości, żeby do nas weszło. Z resztą podobno z części upraw Monsanto się wycofało z Europy, tak mi się obiło o uszy. Także blondynku, wiele przegapiłeś ;)

emil

2014-01-13 20:44:37

Ostatnio byłem na szkoleniu u siebie w Stowarzyszeniu, także o tym była u nas dyskusja. Pojawił się artykuł o wnioskach pod adresem: http://www.portalpszczelarski.pl/artykul/321/rosliny_gmo_w_polsce.html

Lukasz_Baniak

2014-01-14 08:09:05

Nie wiem czy nie ma możliwości. Skoro ślimak to ryba a marchewka do owoc, to nie wiadomo co jeszcze w tej Unii wymyślą. Myślę, że za jakiś czas znowu usłyszymy o tym jak lobby jakieś będzie chciało wprowadzić coś nowego na rynek.

pszczelarka78

2014-01-16 22:36:46

Etam, jest sprzeciw społeczny. Ludzie nie chcą jeść świństw! Więc i prawo musi się z tym liczyć, bo protesty będą znaczne.

michal-trabka

2014-01-18 09:47:04

Była chyba ostatnio w Unii Europejskiej debata o GMO. W TVNie o tym mówili ale później nie powiedzieli jaki był jej wynik.

emil

2014-01-18 10:20:39

Wynik nie był podany, ale spierano się o pyłek GMO w miodzie i czy pyłek jest to składnik miodu naturalny czy też znajduje się tam z ingerencji pszczelarza. Oczywiście spór wydaje się jałowy, gdyż bzdurą jest, że pszczelarz dodaje do miodu pyłek (nie było tam mowy o miodzie z dodatkiem pierzgi)

Weź udział w dyskusji:

Ostatnio na forum:

Współpracują z portalem:

Martyna Walerowicz

Martyna Walerowicz

Autorka tekstów

Dziennikarz. Ukończyła studia ogrodnicze, na których zajmowała się pszczelarstwem i owadami zapylającymi.

Royalaktyna a rozwój matki pszczelej

Pszczoła na kofeinie i miód kawowy

Webinarium Kim & Jim show: I bought bees. Now what? 2016

Emilia

Emilia

Autorka przepisów kulinarnych oraz bloga Kuchenna Kontrrewolucya

Całkiem świeżo upieczona tak mama, jak blogerka kulinarna. Fascynatka dobrej kuchni i słowiańskiego folkloru.

Naleśniki ze skórką cytrynową i pyłkiem pszczelim

Rolada z szynki z pastą ziołową z olejem rzepakowym i morelami

Kutia wigilijna z miodem pitnym

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

IV Konferencja Pomóżmy pszczołom - pszczoły pomogą nam

W czym podawać miód pitny?

Pasieka miejska w Piotrkowie Trybunalskim 2017