Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie: Biologia pszczół

Trzmiele to złodzieje!

Ostatni wpis: 2015-11-15 15:57:35, autor: blondynekkrk, Odpowiedzi: 11

Czy truteń jest większy od robotnicy?

Ostatni wpis: 2015-10-10 21:52:32, autor: arek, Odpowiedzi: 8

Pszczoły-olbrzymy. Co to za gatunek?

Ostatni wpis: 2015-08-28 18:38:47, autor: Jarek_G, Odpowiedzi: 9

Kiedy pszczoły szykują się do zimowli?

Ostatni wpis: 2015-08-22 17:18:26, autor: arek, Odpowiedzi: 1

Trzmiel ziemny (Bombus terrestris L.) na lawendzie

Ostatni wpis: 2015-07-30 16:08:23, autor: marcin, Odpowiedzi: 5

Od czego umierają pszczoły?

Ostatni wpis: 2015-07-20 09:11:50, autor: arek, Odpowiedzi: 4

Genetycznie zmodyfikowane mrówki zapylające kwiaty

Ostatni wpis: 2015-06-23 10:40:31, autor: blondynekkrk, Odpowiedzi: 3

Dlaczego pszczoły nie interesują się moim poidłem?

Ostatni wpis: 2015-06-06 10:52:59, autor: Antoni, Odpowiedzi: 0

Rozwój pszczoły - ekstra filmik!

Ostatni wpis: 2015-05-25 10:06:26, autor: blondynekkrk, Odpowiedzi: 2

Dlaczego matka pszczela nie czerwi?

Ostatni wpis: 2015-05-17 19:08:42, autor: blondynekkrk, Odpowiedzi: 6

Jak sprawdzić, czy domek dla dzikich zapylaczy jest zamieszkały?

Ostatni wpis: 2015-05-15 14:59:17, autor: michal-trabka, Odpowiedzi: 1

Co to są półtrutnie?

Ostatni wpis: 2015-05-05 09:55:44, autor: arek, Odpowiedzi: 1
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 Następna strona

Rozpocznij dyskusję w kategorii Biologia pszczół

  Ostatnio na forum:



  Współpracują z portalem:

Grzegorz Belica

Grzegorz Belica

Autor tekstów oraz Koordynator Fab Lab Łódź

Fab Lab Łódź to organizacja propagująca idee zrób to sam, samowystarczalności i rozwoju umiejętności praktycznych. Jednym z elementów jaki rozwijają jest edukacja w zakresie hodowli pszczół i roli jaką pełnią w naturze i gospodarce człowieka.

III edycja warsztatów: Sami robimy ul wielkopolski

Warsztaty pszczelarskie w Fab Lab Łódź - relacja z wydarzenia

Warsztat: Sami robimy ul wielkopolski

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Tartaletki na słodko z bananami i czekoladą

Bigos staropolski na winie z miodem

Wigilijne łazanki na bogato

Enactus WSZiB

Enactus WSZiB

Partner serwisu

Zespół międzynarodowej organizacji studenckiej Enactus przy Wyższej Szkole Zarządzania i Bankowości w Poznaniu. Jego głównym obszarem działalności jest planowanie i realizacja projektów o charakterze edukacyjno-biznesowym w ramach społecznie odpowiedzialnego biznesu (CSR).

BeePower – Be or not to be, depends on a bee!

Enactus WSZiB i Portal Pszczelarski

BeePower - prelekcja p. Adriana Suszki. Cz. 1.