Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Biologia pszczół

Składanie jaj przez matkę pszczelą zimą Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 4033

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2

mlody_pszczelarz

2013-12-27 20:11:03

Jak myslicie, czy przez te cieple dni w grudniu matki nie zaczely skladac jajeczek??

pszczelarka78

2013-12-29 15:54:10

Obawiam się, że tak.

WILK

2013-12-29 19:49:58

U mnie podejrzewam że tylko jedna rodzinka z matką buckfast ma czerw , krainki zachowują się spokojnie i nie sadze że mają czerw.
pozdrawiam łukasz

blondynekkrk

2013-12-31 09:19:14

A to dobrze czy źle że się tak wtrącę :)

emil

2013-12-31 11:37:00

Ja się obawiam o najsilniejsze rodziny, że się w nich pojawił czerw. Ale dziś temperatura w nocy spadła do -7, więc mam nadzieję, że już przyjdzie chłodna zima. Źle blondynku.

WILK

2013-12-31 17:35:57

pojawienie się Czerwiu o tej porze roku to nic dobrego , całe szczęście że już się ochłodziło

emil

2014-01-04 19:35:56

I znowu zrobiło się ciepło, gorzej bo prognozy w następnym tygodniu mówią, że ma być nawet 10 stopni.

mlody_pszczelarz

2014-01-06 21:05:44

kiedy przyjdzie zima?

Strony: 1 2

Weź udział w dyskusji:


  Ostatnio na forum:



  Współpracują z portalem:

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Bigos staropolski na winie z miodem

Majowy miodek z mniszka lekarskiego

Nalewka jaśminowa z miodem

Tadeusz Kaczkowski

Tadeusz Kaczkowski

Autor artykułów

Urodziłem się na Podolu. Jestem synem pszczelarza. Prowadzę własną pasiekę od 60 lat.

Trutowienie matek pszczelich

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Nan-e qandi

Chleb z szafranem i miodem

Bastani – perskie lody szafranowe