Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Baza pożytkowa

Nawłoć w 2014 roku Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 3973

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2

michal1972

2014-08-10 16:30:24

Nie wiem jak Was ale ja się osobiście bardzo cieszę z "żółtych pól" za oknem. Mówię oczywiście o nawłoci. Po tak nieudanym początku sezonu miodowego jest szansa na podreperowanie budżetu.

Lukasz_Baniak

2014-08-12 08:49:58

Michale, słychać szelest banknotów rozwijających się na zewnątrz. Też uważam, że nawłoć może pomóc zniwelować "straty" które ponieśliśmy w tym roku. Jeszcze ewentualnie później facelia. Pożyjemy - zobaczymy. Żeby tylko wreszcie przestało padać. Bo jak będzie deszcz, to się wszyscy obejdziemy smakiem.

blondynekkrk

2014-08-15 13:08:52

Jak ostatnio jechałem na dolny śląsk to tam takich roślin jest pełno. A jak nawłoć "stoi" pod względem miodności?

banan

2014-08-16 13:17:24

to prawda, teraz na polach lezacych odlogiem mozna przyuwazyc zolte kwiatki. taka pora roku. z tego co wiem niewielu pszczelarzy jest nastawionych na taki pozytek. nie wiem tylko czemu.

factis

2014-08-16 20:24:06

Cieszy oj cieszy. Pierwszy raz w historii mojego pszczelarzenia muszę przyznać, że jestem grubo pod kreską tego co planowałem zarobić.

emil

2014-08-16 23:57:39

Zobaczymy, zobaczymy jak z nawłocią będzie. Noce się już zaczęły robić zimne. No, ale jeśli pogoda się wykrystalizuje, to może coś będzie. Bo tam gdzie nie ma gryki jest źle. Nie ma co ukrywać.

michal-trabka

2014-08-21 11:28:18

No a przecież jest jeszcze facelia, jak nawłoć nie da tego co powinna. Nie ma chyba jeszcze powodów do paniki i płaczu.

mati

2014-08-24 11:17:13

sie ladnie zapowiada ale pogoda nie spszyja za bardzo bo co chwile leje deszcz. jak dobze pojdzie to bedzie najlepszy porzytek w tym roku

Strony: 1 2

Weź udział w dyskusji:

Ostatnio na forum:

Współpracują z portalem:

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

XXVIII Wojewódzka Konferencja Pszczelarska w Karniowicach

XXIII Biesiada u Bartnika

Polski miód w Algierii

Stowarzyszenie Natura i Człowiek

Stowarzyszenie Natura i Człowiek

Partner serwisu

Stowarzyszenie działające na rzecz ekologii i protekcji owadów zapylających, głównie dziko żyjących pszczół. Sprawdź: www.naturaiczlowiek.org

Zrekultywowane tereny kopalni Górażdże jako potencjalne siedlisko występowania pszczół

Zostań bohaterem pszczół

Zadrzechnia fioletowa (Xylocopa violacea L.) - pszczoła samotnica

Łukasz Karol Uliasz

Łukasz Karol Uliasz

Autor artykułów

Profesor i dr hc apiterapii i ziołolecznictwa, naturopata dyplomowany, pszczelarz zawodowy, rzeczoznawca chorób pszczół i specjalista pozyskiwania produktów pszczelich. Prefekt Akademii Apiterapii Medycznej i Ziołolecznictwa im. prof. Bogdana Kędzi, promującej dorobek prof. Kędzi oraz apiterapię w użyciu. Autor publikacji pszczelarskich, historycznych, medycznych i etnograficznych. Prowadzi izbę pamięci i mini skansen pszczelarsko-bartniczy w powiecie kozienickim.

Pyłek pszczeli - pozyskiwanie i szkodniki

10 przykazań profilaktyki zdrowia

Łukasz Karol Uliasz - Rozważania o życiu i zdrowiu. Kontekst apiterapii

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Oficjalny partner merytoryczny

Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (ang. FAO), to instytucja, której celem jest m.in. polepszanie wytwarzania, wymiany i dystrybucji produktów rolnictwa, leśnictwa i rybołówstwa, podnoszenie poziomu wyżywienia narodów, popieranie zawierania porozumień w sprawie międzynarodowego handlu produktami rolnymi oraz udzielanie pomocy technicznej.

Właściwości i zastosowanie miodu

Kontrola jakości miodu

Działanie antyoksydacyjne (aktywność antybakteryjna) miodu