Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Apiterapia i kosmetologia

Sprzedaż powietrza ulowego Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 5237

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2

factis

2014-06-10 09:14:13

Może głupi pomysł mnie naszedł ale cóż. Co byście powiedzieli na biznes polegający na sprzedaży powietrza ulowego w słoikach lub jakiś dezodorantach? Dobrze wiadomo jakie korzyści niesie powietrze ulowe więc problem z popytem pewnie szybko byłby zażegnany... Hm??

michal1972

2014-06-11 06:17:00

Szczerze powiedziawszy nie widzę sposobu oraz sensu takiej działalności. Pomysł faktycznie, młodzieżowo pisząc, "odjechany" ale jednak powietrze ulowe to powietrze ulowe, a nie "dezodorant".

emil

2014-06-11 12:05:08

hm... nie da się w ten sposób oddać atmosfery ula, bo to nie tylko przyjemny zapach.

blondynekkrk

2014-06-13 09:44:40

Mnie się pomysł podoba i kto wie czy pewnie gdzieś tam w stanach już takie coś nie funkcjonuje... Ale skoro eksperci forumowi nie widzą w tym sensu ani możliwości oddania 1:1 właściwości powietrza ulowego, to pewnie to jest raczej nie możliwe albo pozbawione sensu.

factis

2014-06-16 12:32:03

Tak też myślałem, że tak zostanie mój pomysł skomentowany. Mimo wszystko idąc w duchu komercjalizacji wszystkiego, taki pomysł wydaje mi się za jakiś czas bardzo realny. Zgodzę się, że to nie tylko o to powietrze chodzi, ale może stać się to podstawą do wdrażania jakiś innych innowacji. Kto wie co przyniesie przyszłość.

blondynekkrk

2014-06-17 09:59:22

Tu się z Tobą zgodzę :) Jak już wymyślono zderzak dzięki któremu nikomu i niczemu po zderzeniu nic się nie dzieje, to czemu by nie można było stworzyć powietrza ulowego w aerozolu, a później miodu itd. Kwestia fantazji i umiejętności tego stworzenia.

Lukasz_Baniak

2014-06-19 12:44:31

Science fiction - nic dodać, nic ująć. W filmach (zwłaszcza amerykańskich) na pewno będzie/jest to wykorzystywane. W rzeczywistości nie ma racji bytu.

mlody_pszczelarz

2014-06-21 22:14:16

ale fantazja, ale inhalacje juz nie bylyby takie glupie

Strony: 1 2

Weź udział w dyskusji:

Ostatnio na forum:

Współpracują z portalem:

Wojewódzki Związek Pszczelarzy w Warszawie

Wojewódzki Związek Pszczelarzy w Warszawie

Partner serwisu

Organizacja pszczelarska działająca na terenie województwa mazowieckiego, zrzeszająca okoliczne koła pszczelarzy. Związek dba o edukację pszczelarzy zapraszając do Dyskusyjnego Klubu Pszczelarza ciekawych wykładowców, a poprzez swoje działania umożliwia członkom kół zaopatrzenie w matki, leki i sprzęt pszczelarski.

Tadeusz Kaczkowski

Tadeusz Kaczkowski

Autor artykułów

Urodziłem się na Podolu. Jestem synem pszczelarza. Prowadzę własną pasiekę od 60 lat.

Trutowienie matek pszczelich

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Oficjalny partner merytoryczny

Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (ang. FAO), to instytucja, której celem jest m.in. polepszanie wytwarzania, wymiany i dystrybucji produktów rolnictwa, leśnictwa i rybołówstwa, podnoszenie poziomu wyżywienia narodów, popieranie zawierania porozumień w sprawie międzynarodowego handlu produktami rolnymi oraz udzielanie pomocy technicznej.

Działanie antyoksydacyjne (aktywność antybakteryjna) miodu

Skład miodu

Właściwości i zastosowanie miodu

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

XXII Forum Pszczelarzy w Przysieku

Wojewódzkie Dni Pszczelarza - Obchody 110 rocznicy śmierci ks. dr Jana Dzierżona

XXVIII Wojewódzka Konferencja Pszczelarska w Karniowicach