Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Apiterapia i kosmetologia

Co można zrobić z miodu poza kremem? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 7371

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2

banan

2014-05-27 09:31:06

to ze krem mozna zrobic to juz wiem bo wyczytalem na tym portalu. co jeszcze poza kremem mozna zrobic z miodu? uprzedze, wiem ze nalewki i innego typu napoje alkoholowe.

blondynekkrk

2014-05-28 08:56:33

Tak szczerze powiedziawszy to chyba poza spożywczymi rzeczami to się nic nie da zrobić...

blondynekkrk

2014-05-28 08:57:10

Ah! Wiem, leki można! :) Ale to samemu raczej się tego nie zrobi.

michal1972

2014-05-30 09:05:54

A widzisz, miałem napisać, że trunek... Tak w ciemno. Oczywiście, że można robić leki, jest tego na bardzo dużo. Tylko zastrzegam, że produkcja leków jest usystematyzowana w prawie. Dlatego nie każdy może się tym zajmować na skalę masową. Dla własnych potrzeb nikt ci tego nie zabroni,

emil

2014-05-30 18:14:28

Widzę, że nawet jak temat zaczyna się od kremu to kończy na nalewce :)

blondynekkrk

2014-06-03 12:44:54

Hahah no tak to już jest w naszej Polsce ;)

marcin

2014-06-29 19:08:38

Myślę, że wszystko zostało już wskazane. Oczywiście kwestia produkcji leków to kompletnie inna sprawa. Jeżeli jednak chodziłoby Ci o kwestię miodu jako słoika miodu, to myślę, że można miód traktować jako wyszukany prezent oraz ozdobę kuchni.

factis

2015-03-24 10:35:25

Miód można także wykorzystać jako składnik odżywki do włosów, gdy ktoś ma suche włosy :)

Strony: 1 2

Weź udział w dyskusji:

Ostatnio na forum:

Współpracują z portalem:

SKN Apis

SKN Apis

Partner serwisu

Studenckie Koło Naukowe "Apis" funkcjonuje na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu, kierując swoje działania do wszystkich miłośników owadów użytkowych.

Zbiórka nasion i sadzonek roślin miododajnych i pyłkodajnych. SKN Apis 2016

Arboretum Inspiruje

Arboretum Inspiruje

Partner serwisu

Projekt edukacyjny realizowany w Gimnazjum Publicznym nr 1 im. Ks. Jana Twardowskiego w Czechowicach-Dziedzicach. W tym roku działania projektowe skupiają się wokół pszczół. Projekt jest laureatem konkursu grantowego „Z Kujawskim pomagam pszczołom”. Więcej na Facebook'u: Arboretum-Inspiruje

Arboretum Inspiruje do pomagania pszczołom

Arboretum Inspiruje podczas Święta Pszczół

Kolorowanka o pszczołach dziełem gimnazjalistek

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

XXIII Biesiada u Bartnika

STANPOL w gronie Dobroczyńców Roku - trwa głosowanie 2017

Spalony pawilon pszczelarski w Gorzowie Wielkopolskim 2017