Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Apiterapia i kosmetologia

Co można zrobić z miodu poza kremem? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 7551

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2

banan

2014-05-27 09:31:06

to ze krem mozna zrobic to juz wiem bo wyczytalem na tym portalu. co jeszcze poza kremem mozna zrobic z miodu? uprzedze, wiem ze nalewki i innego typu napoje alkoholowe.

blondynekkrk

2014-05-28 08:56:33

Tak szczerze powiedziawszy to chyba poza spożywczymi rzeczami to się nic nie da zrobić...

blondynekkrk

2014-05-28 08:57:10

Ah! Wiem, leki można! :) Ale to samemu raczej się tego nie zrobi.

michal1972

2014-05-30 09:05:54

A widzisz, miałem napisać, że trunek... Tak w ciemno. Oczywiście, że można robić leki, jest tego na bardzo dużo. Tylko zastrzegam, że produkcja leków jest usystematyzowana w prawie. Dlatego nie każdy może się tym zajmować na skalę masową. Dla własnych potrzeb nikt ci tego nie zabroni,

emil

2014-05-30 18:14:28

Widzę, że nawet jak temat zaczyna się od kremu to kończy na nalewce :)

blondynekkrk

2014-06-03 12:44:54

Hahah no tak to już jest w naszej Polsce ;)

marcin

2014-06-29 19:08:38

Myślę, że wszystko zostało już wskazane. Oczywiście kwestia produkcji leków to kompletnie inna sprawa. Jeżeli jednak chodziłoby Ci o kwestię miodu jako słoika miodu, to myślę, że można miód traktować jako wyszukany prezent oraz ozdobę kuchni.

factis

2015-03-24 10:35:25

Miód można także wykorzystać jako składnik odżywki do włosów, gdy ktoś ma suche włosy :)

Strony: 1 2

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Wiosenna sałata ze szpinakiem i winegretem czosnkowo-miodowym

Skrzydełka z miodem i chili

Szaszłyki z marynatą miodową

Centrum Apiterapii ApiBałt

Centrum Apiterapii ApiBałt

Bałtów 8, 27-423 Bałtów (na terenie Bałtowskiego Kompleksu Turystycznego) Telefon: +48 530-747-744 E-mail: biuro@apibalt.pl

Mini SPA w Bałtowie

Bogdan Piekarz

Bogdan Piekarz

Autor tekstów

Pszczelarz z przeszło 70-letnim doświadczeniem. Autor licznych publikacji w branżowych czasopismach. Członek Rejonowego Koła Pszczelarzy nr 2 w Łodzi.

Miodobranie - krok po kroku

Główny przegląd wiosenny rodzin pszczelich