Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Apiterapia i kosmetologia

Jak leczą się pszczelarze? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 7274

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2

blondynekkrk

2016-11-28 09:54:27

Hej!

Z czystej ciekawości chciałbym spytać, czy jako pszczelarze, leczycie się miodem i innymi produktami pszczelimi? Czy codziennie, prewencyjnie, pijecie wodę z miodem?

tulipan

2016-11-28 21:47:01

do blondynka codziennie pijępropolis z niewielką ilością cukru pije ten szlachetny środek zprzyjemnością polecam i tobie

tulipan

2016-11-28 21:48:51

w naszych ulach jest 70 procent zawartości apteki

mati

2016-11-30 17:49:22

tak miód rozpuszczony w wodzie karzdego dnia i ciesze sie zdrowiem juz bardzo dlugo polecam

blondynekkrk

2016-12-02 21:41:05

Słyszałem kiedyś takie stwierdzenie, że każdy pszczelarz zabiera lekarzom pracę :) Ja tak dopytałem z ciekawości. Sam miód praktykuję prawie że do wszystkiego. Nalewki, domowe leki. Np. teraz gdy byłem chory piłem mleko z masłem, czosnkiem i łyżką miodu. 2 dni i po chorobie :)

Antoni

2017-08-08 09:15:28

Naturalnymi sposobami. Sam codziennie od kilku lat piję z rana wodę z miodem, a wieczorem popijam pierzgę wodą i cieszę się wspaniałym zdrowiem! Nie trzeba żadnych farmaceutyków, wystarczy zdrowie z pasieki.

mati

2018-02-17 12:45:37

no wlasnie, w rosji to maja pomysly. gdzie sie da wodke lub spirytus uzyc to uzywaja, inny swiat

Strony: 1 2

Weź udział w dyskusji:

Ostatnio dodane posty:

Kapelusz zapinany pod pachami
25 Września 2024

Pomoc w przygotowaniach
24 Sierpnia 2024

CO PRAWDA JEST DOPIERO 20 STYCZNIA ALE RODZINY JUŻ ZACZĘŁY CZERWIENIE.
15 Sierpnia 2024

Do czego służą mateczniki?
02 Sierpnia 2024

Pomoc w przygotowaniach
02 Sierpnia 2024

Pomoc w przygotowaniach
26 Lipca 2024

Ostatnio dodane tematy:

Pomoc w przygotowaniach
13 Lipca 2024

pszczoły w kominie
26 Maja 2024

Rekordowe miodobranie z pasieki miejskiej w Gdyni 2022
13 Kwietnia 2024

Pszczoły wybudziły się w styczniu 2023
21 Lutego 2024

Miód z Pasieki w Sercu Opola - wyniki analizy pyłkowej
17 Lutego 2024

Najaktywniejsi w tym tygodniu:

Współpracują z portalem:

Magdalena Mendziak

Magdalena Mendziak

Autorka tekstów

Studentka Wydziału Pedagogiki, Socjologii i Nauk o Zdrowiu Uniwersytetu Zielonogórskiego. Właścicielka małej pasieki w okolicach Zgorzelca. Zawsze uśmiechnięta miłośniczka zwierząt oraz natury. W wolnych chwilach poświęca się wolontariatowi.

Pierniki miodowe na choinkę

Luiza Dawidowicz

Luiza Dawidowicz

Autorka publikacji

Doktorantka na Wydziale Ogrodnictwa i Architektury Krajobrazu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Absolwentka kierunków: ochrona środowiska na UAM w Poznaniu oraz ogrodnictwo na UP w Poznaniu. Interesuje się projektowaniem ogrodów, urządzaniem i pielęgnacją zieleni, a także rewitalizacją zdegradowanych obszarów. W swoim działaniu łączy wiedzę zdobytą na obu kierunkach studiów z zamiłowaniem artystycznym oraz florystycznym. Uwielbia rośliny, zwierzęta, pracę w ogrodzie, podróże bliskie i dalekie. Działa w Stowarzyszeniu Inżynierów i Techników Ogrodnictwa w Poznaniu, w którym pełni funkcję wiceprezesa Sekcji Florystycznej.

Murarka ogrodowa (Osmia rufa L.). Cz. 2.

Murarka ogrodowa (Osmia rufa L.). Cz. 3.

Murarka ogrodowa (Osmia rufa L.). Cz. 1.

Tadeusz Kąkol

Tadeusz Kąkol

Autor tekstów

Emerytowany nauczyciel zawodu w Zespole Szkół Rolniczych. Obecnie zajmuje się pszczołami (12 uli) i ogrodnictwem (rośliny miododajne) w Grabowcu koło Zamościa.

Pszczelarz, a kto to taki?

Propolis - produkt pszczeli

Miód - produkt pszczeli

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Łukcie

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Łukcie

Partner serwisu

W Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Łukcie realizowany jest projekt ekologiczny "Pszczoły Lubię". Projekt jest laureatem konkursu grantowego "Z Kujawskim pomagamy pszczołom". Grant ufundowała firma ZT Kruszwica S.A. Organizatorem konkursu jest Fundacja Nasza Ziemia. Koordynatorkami projektu są Elżbieta Piotrak i Magdalena Palińska.

Pszczoły Lubię. Cz. 1.

Pszczoły Lubię. Cz. 2.