Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Komentarze do artykułów

Zalecenia pszczelarskie na październik Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 1895

Przejdź do artykułu Zalecenia pszczelarskie na październik

Zaloguj się aby obserwować temat

michal1972

2016-10-12 19:27:47

Kawał dobrego artykułu. U mnie wszystko już zakończone. Trzeba tylko skupić się na promocji.

arek

2016-10-15 10:08:40

Dzięki. Dużo fajnie wytłumaczonych informacji!

blondynekkrk

2016-10-17 18:51:06

Ostatnio byłem świadkiem wytapiania wosku z ramek w topiarce parowej własnej roboty. Okazuje się, że jak ktoś ma pomysł i podstawowe umiejętności manualne, to potrafi stworzyć coś naprawdę ekstra :)

mati

2016-10-30 08:49:40

takie artykuly to ja lubiem czytac durzo praktycznej wiedzy

Kryspin

2025-09-17 09:25:25

Jesień zbliża się szybkimi krokami, czas kończyć zakarmianie pszczół na zimę. Jak tylko pogoda się ustabilizuje. to dokonać przeglądu gniazd i zdecydować czy pokarmu jest wystarczająco dużo ,czy trzeba dodać. Nie zapominać o leczeniu warozy. Odymiać Apiwarolem i dodatkowo jeszcze innym środkiem na przykład Czeskimi środkami. Są bardzo dobre.Jeśli jest osyp warozy, leczyć aż osyp zniknie, kilkakrotnie.

Kryspin

2025-11-10 16:20:46

Ja daję już wiosną paski z kwasem szczawiowym. To jest przeciw warozie.Im wcześniej tym lepiej. Są ciasta różne , na warozę,na biegunkę , na wzmocnienie z ziołami ,witaminami itp .Poszukać na stronie internetowej. Jak coś jest do wyjaśnienia chętnie odpowiem pisać tylko SMS y. 506 974 522

Weź udział w dyskusji:

Ostatnio na forum:

Współpracują z portalem:

Bogdan Piekarz

Bogdan Piekarz

Autor tekstów

Pszczelarz z przeszło 70-letnim doświadczeniem. Autor licznych publikacji w branżowych czasopismach. Członek Rejonowego Koła Pszczelarzy nr 2 w Łodzi.

Główny przegląd wiosenny rodzin pszczelich

Miodobranie - krok po kroku

Malgorzata Radziszewska

Malgorzata Radziszewska

Autorka przepisów kulinarnych

Blogerka kulinarna (amku.blogspot.com), która uwielbia kuchenne eksperymenty. Z zawodu: tester aplikacji. Na co dzień: mama. W wolnych chwilach robi zdjęcia i zajmuje się promowaniem fotografii mobilnej działając w ramach Grupy Mobilni (grupamobilni.pl).

Kurczak teriyaki z miodem

Bigos z miodem

Różano-orkiszowy torcik naleśnikowy z miodem

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Ciasteczka lekko miodowe

Figi z jogurtem bałkańskim i pistacjami

Ciasto z mąką z czarnego ryżu