Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Tematy nie związane z pszczelarstwem

Prezent dla pszczelarza na Święta Bożego Narodzenia Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 4577

Zaloguj się aby obserwować temat

blondynekkrk

2015-12-01 22:47:50

Siema! Macie może jakiś pomysł na prezent dla pszczelarza pod choinkę? Pewnie sprawdzi się książka, ale może macie lepszy pomysł? Co kupujecie albo co otrzymujecie na Święta Bożego Narodzenia?

Lukasz_Baniak

2015-12-03 18:29:00

Co roku dostaję wszystko, co nie jest związane z pszczelarstwem. Czy to cieszy? Różnie z tym bywa. Uwielbiam dostawać laurki z pszczółkami od swoich dzieci. Rękodzieło zawsze w cenie :)

factis

2015-12-10 19:52:21

Może jakiś kalendarzyk by się przydał, co by było gdzie wpisywać adresy kontrahentów...

blondynekkrk

2015-12-11 21:27:24

O kalendarzyk to jest dobry pomysł. Ja uważam, że lektura jest ważna. Pewnie, że ręcznie robione prezenty są super! Tylko dla pszczelarza trudno coś wymyślić. Łatwiej byłoby w drugą stronę, czyli prezent od pszczelarza :) Wówczas moglibyśmy mówić o świecach z wosku czy miodzie w ciekawym opakowaniu:)

Sylwek

2015-12-13 12:31:15

Myślę, ze każdy pszczelarz cieszyłby się z karafki, w której mógłby trzymać swój miód pitny. Ja z takiego prezentu na pewno bym się cieszył!

Lagnapis

2015-12-13 19:58:33

Jeśli mam być szczery to zawsze, dobra i fachowa książka cieszy oko i duszę.

Pozdrawiam,
Daniel

Antoni

2015-12-19 09:33:03

Fotoksiążka z wnukami - to chyba najpiękniejszy prezent jaki można otrzymać.

Dunes

2025-11-14 10:06:41

Też długo szukałem oryginalnego pomysłu na prezent na święta i w końcu trafiłem na mydesignlist -- https://pl.mydesignlist.com/ . Zamówiłem tam spersonalizowany kubek z motywem pszczelarstwa i imieniem osoby obdarowywanej — był prawdziwym hitem! Na stronie jest mnóstwo produktów, które można dopasować do zainteresowań, więc coś dla pszczelarza na pewno się znajdzie. Gorąco polecam każdemu, kto poszukuje czegoś wyjątkowego na Boże Narodzenie!

Weź udział w dyskusji:

Ostatnio na forum:

Współpracują z portalem:

Magdalena Faltyn

Magdalena Faltyn

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniakrokusia.co.uk.

Na co dzień mama, której pasją jest gotowanie, czytanie książek oraz zwiedzanie ciekawych miejsc.

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym z nutką chili

Udka z kurczaka z ketchupem i miodem

Koktajl z mango i ananasa z mlekiem kokosowym

Celina Habryka

Celina Habryka

Autorka tekstów

Doktorantka w Katedrze Analizy i Oceny Jakości Żywności na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Zajmuje się badaniem właściwości fizykochemicznych miodów.

Rodzaje miodu ze względu na pochodzenie

Podział miodów pitnych

Wiktoria Bajek

Wiktoria Bajek

Autorka tekstów

Studentka pedagogiki o specjalności resocjalizacja. Na co dzień pasjonatka pszczół miodnych i nie tylko. Szczególnie zainteresowana warunkami optymalnymi dla bytowania i rozwoju pszczół. Pasjonatka przyrody i długich spacerów.

Poliuretan czy drewno - który materiał lepszy na ul?

Łukasz Karol Uliasz

Łukasz Karol Uliasz

Autor artykułów

Profesor i dr hc apiterapii i ziołolecznictwa, naturopata dyplomowany, pszczelarz zawodowy, rzeczoznawca chorób pszczół i specjalista pozyskiwania produktów pszczelich. Prefekt Akademii Apiterapii Medycznej i Ziołolecznictwa im. prof. Bogdana Kędzi, promującej dorobek prof. Kędzi oraz apiterapię w użyciu. Autor publikacji pszczelarskich, historycznych, medycznych i etnograficznych. Prowadzi izbę pamięci i mini skansen pszczelarsko-bartniczy w powiecie kozienickim.

10 przykazań profilaktyki zdrowia

Jak rozpoznać prawdziwy miód i unikać podróbek? Praktyczne wskazówki dla konsumenta

Warunki dobrego rozwoju oraz zdrowia pszczół