Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Szybkie pytanie - krótka odpowiedź

Film miód z 2010 r. Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 2785

Zaloguj się aby obserwować temat

michal-trabka

2014-10-27 15:13:57

Oglądał ktoś z Was film pt. miód? Opowiada on historię sześcioletniego Yusufa (Bora Altas), który "rozpoczyna edukację w pierwszej klasie szkoły podstawowej. Jego ojciec Yakup (Erdal Besikçioglu) jest pszczelarzem, który zbiera miód w lesie. Dla Yusufa położony w górach las, kryje wiele fascynujących tajemnic i chłopiec czerpie wielką satysfakcję towarzysząc ojcu. Podczas wyprawy Yakup opowiada synowi swój sen, który ma być ich wspólną tajemnicą. Tego samego dnia Yusuf czytając na głos w trakcie lekcji, nagle zaczyna się jąkać. Jakiś czas później, Yakup odkrywa zniknięcie pszczół, aby zarobić na utrzymanie rodziny, decyduję się udać w odległe góry. Podczas nieobecności ojca, Yusuf zupełnie traci głos. Dni mijają, a Yakup nie wraca, syn i matka Zehra są coraz bardziej zaniepokojeni. "Bal" jest ostatnia częścią trylogii Semiha Kaplanoğlu." Film można oglądnąć tutaj: http://zalukaj.tv/zalukaj-film/12428/miod_bal_2010_.html

factis

2014-10-28 13:52:16

Nie słyszałem o tym filmie. A na tej stronie trzeba coś płacić za oglądanie albo się rejestrować?

Lukasz_Baniak

2014-10-30 08:03:17

Widziałem kiedyś informację o tej stronie. Wczoraj radia i tv huczały o tym, że Polacy są rekordzistami w oglądaniu filmów i seriali z nielegalnych źródeł. Pytałem się kiedyś zaprzyjaźnionego prawnika, czy można oglądać z takich stron filmy. Powiedział, że tak. Nie można ściągać przez programy p2p i nie można udostępniać. Tak to jest wszystko legalne.
Wracając do tego filmu - nie słyszałem o nim ale chętnie obejrzę. Dzięki za link!
@factis, nie trzeba. Ta stronka jest bezpłatna.

michal1972

2014-12-05 14:41:20

Widzę, że mój imiennik wrzucił ciekawy link. Z przykrością muszę stwierdzić, że chciałem w weekend oglądnąć go ale wyskoczyła mi informacja, że serwer przeciążony i że trzeba się zalogować. Zarejestrowałem się tak, zalogowałem i później kazali wykupić dostęp żeby móc oglądać film. Czy każdy tak ma? Co to za oszukaństwo?

blondynekkrk

2014-12-07 16:06:44

@michal1972, wiesz co, ze strony zalukaj.tv w weekendy i święta nie pooglądasz za darmo filmów... Zauważyłem, że specjalnie w te dni każą się rejestrować, a i tak to nic nie pomaga. Spróbuj w tygodniu, powinien działać.

Lukasz_Baniak

2014-12-11 10:04:42

Takie mają działanie. Już dawno to sprawdziłem. Trzeba szukać wtedy po innych stronach tego typu albo na youtube. Też tam czasem są całe filmy wrzucone.

factis

2014-12-14 21:58:57

Aaa czyli jednak coś kombinują skoro trzeba się od czasu do czasu rejestrować. To ja jednak tego nie będę filmu tam oglądał. Jak znajdę gdzie indziej to podrzucę link. Pozdrawiam!

mati

2014-12-18 12:38:59

sie nie da oglondnonc tego filmu bo caly czas wyskakuje rze trzeba sie logowac

Weź udział w dyskusji:

Ostatnio na forum:

Współpracują z portalem:

Renata Gasek

Renata Gasek

Autorka tekstów

Entuzjastka szeroko pojętego rękodzieła, autorka prac zamieszczonych na blogu Kocie robótki (https://kocieprace.blogspot.com/)

Pirografia (sztuka malowania ogniem) w pszczelarstwie

Ewa Jarosz

Ewa Jarosz

autor przepisów kulinarnych i bloga dietetykwstolicy.blogspot.com

Dietetyk medyczny, blogerka kulinarna i amator fotografii. Uczy swoich pacjentów jak utrzymać zasady racjonalnego odżywiania czerpiąc przyjemność z jedzenia. Zaraża optymizmem i zdrowym podejściem do życia.

Ciasto orzechowe z miodem

Ciasto jogurtowo-miodowe z cynamonem

Pieczone owoce z miodem i płatkami owsianymi

Koło Pszczelarzy w Mińsku Mazowieckim

Koło Pszczelarzy w Mińsku Mazowieckim

Partner serwisu

Organizacja pszczelarska założona przed II wojną światową działająca głównie na terenie powiatu mińskiego, ale zrzeszająca również pszczelarzy z innych rejonów. Celem Koła jest prowadzenie wszechstronnej działalności na rzecz pszczelarstwa i ekologii. Duży nacisk kładziony jest na edukację pszczelarzy jak również poszerzanie świadomości dzieci i młodzieży o roli pszczół w ekosystemie.

I Mazowiecka Konferencja Pszczelarska w Mińsku Mazowieckim

Tadeusz Kąkol

Tadeusz Kąkol

Autor tekstów

Emerytowany nauczyciel zawodu w Zespole Szkół Rolniczych. Obecnie zajmuje się pszczołami (12 uli) i ogrodnictwem (rośliny miododajne) w Grabowcu koło Zamościa.

Pyłek kwiatowy a pyłek pszczeli

Pszczelarz, a kto to taki?

Smotrawa okazała - roślina miododajna