Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Produkty pszczele

Właściwości lecznicze mleczka pszczelego Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 2072

Zaloguj się aby obserwować temat

michal1972

2014-08-06 09:37:52

Nie od dziś wiadomo, że mleczko pszczele ma właściwości lecznicze. Wiem o tym, że pomaga zajść w ciążę i pomaga w leczeniu niepłodności mężczyzn. Znacie jakieś inne właściwości lecznicze mleczka pszczelego? A może doświadczyliście ich na sobie lub na swoich klientach?

factis

2014-08-08 11:24:20

Też to czytałem. Też poprawia samopoczucie.

michal1972

2014-08-10 16:19:27

HA! Ja natomiast o tym nie czytałem ale dobrze wiedzieć. Przypomniałem sobie jeszcze, że zwiększa produkcję pokarmu u kobiet, które go mają za mało.

Lukasz_Baniak

2014-08-12 08:54:16

Swego czasu wyczytałem, że japońscy naukowcy przy wykorzystaniu mleczka pszczelego wyleczyli raka szpiku kostnego. Pewnie w jakimś początkowym stadium. Tak się domyślam, bo nic na ten temat nie pisali. Podejrzewam jednak, że nie na wszystkich te właściwości działają. Każdy ma inny organizm.

michal-trabka

2014-09-21 07:48:51

Mleczko pszczele zwalcza wyczerpanie nerwowe (co jest teraz coraz chorobą cywilizacyjną) oraz zmęczenie fizyczne. O jego cudownych właściwościach w kwestii ciąży też słyszałem, ale raczej nie mam jak tego sprawdzić...

Weź udział w dyskusji:

Ostatnio na forum:

Współpracują z portalem:

Magdalena Faltyn

Magdalena Faltyn

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniakrokusia.co.uk.

Na co dzień mama, której pasją jest gotowanie, czytanie książek oraz zwiedzanie ciekawych miejsc.

Łosoś w musztardzie i miodzie

Koktajl z mango i ananasa z mlekiem kokosowym

Udka z kurczaka z ketchupem i miodem

Monika Wolańska

Monika Wolańska

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Słodkie Słone

Z wykształcenia jestem inżynierem budownictwa a z zamiłowania „kucharą” - tak określają mnie znajomi. Pasji mam całe mnóstwo! Dobra kuchnia, fotografia, piękne wnętrza i miejsca, podróże…

Kurczak z sosem sojowym i miodem

Sałata z grejpfrutem, serem pleśniowym i sosem winegret z miodem

Ogórki z miodem

Łukasz Karol Uliasz

Łukasz Karol Uliasz

Autor artykułów

Profesor i dr hc apiterapii i ziołolecznictwa, naturopata dyplomowany, pszczelarz zawodowy, rzeczoznawca chorób pszczół i specjalista pozyskiwania produktów pszczelich. Prefekt Akademii Apiterapii Medycznej i Ziołolecznictwa im. prof. Bogdana Kędzi, promującej dorobek prof. Kędzi oraz apiterapię w użyciu. Autor publikacji pszczelarskich, historycznych, medycznych i etnograficznych. Prowadzi izbę pamięci i mini skansen pszczelarsko-bartniczy w powiecie kozienickim.

Warunki dobrego rozwoju oraz zdrowia pszczół

Jak rozpoznać prawdziwy miód i unikać podróbek? Praktyczne wskazówki dla konsumenta

Łukasz Karol Uliasz - Etyka pszczelarska i prawo naturalne w pszczelarstwie