Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Produkty pszczele

Badania miodu - analiza pyłkowa Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 2824

Zaloguj się aby obserwować temat

tommi

2021-06-02 12:05:14

Szanownych Państwa pszczelarzy zapraszam do skorzystania z usług analizy miodu w tym analizy pyłkowej, badania pH czy przewodnictwa https://sklepsajtom.pl/badania-miodu

Załączniki:

Badania miodu - analiza pyłkowa

tommi

2022-05-10 19:09:15

Badania laboratoryjne miodu wykonywane przez laboratorium badawcze SajTom Light Future

- analiza pyłkowa - mikroskopowa identyfikacja pyłku dominującego (przykład na zdjęciach) - cena 50 zł
- analiza pyłkowa pełna - mikroskopowa identyfikacja pyłku dominującego i pyłków dodatkowych wraz z określenie procentowego udziału pyłków - cena 70 zł
- pH miodu - metodą potencjometryczną - cena 10 zł
- przewodność elektryczna - cena 10 zł
- zawartość wody - cena 10 zł
- oznaczanie liczby diastazowej metodą spektrofotometryczną - 50 zł
- oznaczanie zawartości proliny metodą spektrofotometryczną - 50 zł

A także analiza wosku / węzy metodą FTIR na zafałszowanie stearyną czy prarafiną

Próbki w ilości minimum 50 mL należy wysłać na adres
SajTom Light Future
Wężerów 37/1
32-090 Słomniki

dołączając wykaz zleconych badań oraz dane kontaktowe
Ceny są cenami brutto, wystawiamy faktury Vat lub paragony

Więcej informacji pod nr tel. 783824201 lub 12 3125358

Zlecenia można realizować za pośrednictwem sklepu https://sklepsajtom.pl/badania-miodu

Weź udział w dyskusji:




  Współpracują z portalem:

Malgorzata Radziszewska

Malgorzata Radziszewska

Autorka przepisów kulinarnych

Blogerka kulinarna (amku.blogspot.com), która uwielbia kuchenne eksperymenty. Z zawodu: tester aplikacji. Na co dzień: mama. W wolnych chwilach robi zdjęcia i zajmuje się promowaniem fotografii mobilnej działając w ramach Grupy Mobilni (grupamobilni.pl).

Sałatka z kalafiora z miodem

Sałatka kobieca Keep smiling z miodem

Bigos z miodem

Agnieszka Koza

Agnieszka Koza

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Eksplozja Smaku

Interesuje się wszystkim co jest związane z jedzeniem ale szczególną uwagę zwraca na zdrowe, racjonalne żywienie. W wolnym czasie rozwija swoje pasje którymi są: fotografia, ogrodnictwo oraz podróże.

Lekka sałatka z miodowym dressingiem

Herbatka z miodem na przeziębienie

Grillowana karkówka miodowa

Celina Habryka

Celina Habryka

Autorka tekstów

Doktorantka w Katedrze Analizy i Oceny Jakości Żywności na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Zajmuje się badaniem właściwości fizykochemicznych miodów.

Rodzaje miodu ze względu na pochodzenie

Podział miodów pitnych

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Tartaletki na słodko z bananami i czekoladą

Nalewka jaśminowa z miodem

Majowy miodek z mniszka lekarskiego