Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Prawo i marketing w pasiece

Sprzedaż ziołomiodów Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 4038

Zaloguj się aby obserwować temat

Lukasz_Baniak

2014-08-03 08:01:39

Proszę o informację odnośnie sprzedaży ziołomiodów. Czy dotyczą ich te same przepisy, które obowiązują miody?

michal1972

2014-08-06 09:26:20

Co prawda w całym swoim życiu nie parałem się produkcją ziołomiodów ale nasuwa mi się pytanie, dlaczego miałyby obowiązywać je inne przepisy?

blondynekkrk

2014-08-15 13:11:19

Wydaje mi się, że skoro nie jest to produkt który ma cokolwiek wspólnego z alkoholem, to chyba nie ma jakiś dodatkowych obostrzeń, tylko te które dotyczą miodu. Ale nie mam na to żadnego potwierdzenia...

michal-trabka

2014-08-21 10:52:29

Żywność to żywność, bez względu na jej rodzaj. Możesz śmiało sprzedawać tak jak miód.

michal1972

2014-11-25 11:23:48

@Lukasz_Baniak, nie masz co kombinować. Popytałem i ziołomiody można sprzedawać przy takich samych obostrzeniach, co w przypadku miodu.

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Tadeusz Kąkol

Tadeusz Kąkol

Autor tekstów

Emerytowany nauczyciel zawodu w Zespole Szkół Rolniczych. Obecnie zajmuje się pszczołami (12 uli) i ogrodnictwem (rośliny miododajne) w Grabowcu koło Zamościa.

Pszczelarz, a kto to taki?

Pyłek kwiatowy a pyłek pszczeli

Propolis - produkt pszczeli

Kuba

Kuba

Autor przepisów i bloga Kuba w kuchni (z małą pomocą Mamy)

Jeden z najmłodszych kucharzy w Polsce. Ma 5 lat. Bardzo lubi pływać, śpiewać, czytać i rysować.

Babeczki orzechowo-bananowe z polewą miodową

Emilia

Emilia

Autorka przepisów kulinarnych oraz bloga Kuchenna Kontrrewolucya

Całkiem świeżo upieczona tak mama, jak blogerka kulinarna. Fascynatka dobrej kuchni i słowiańskiego folkloru.

Kutia wigilijna z miodem pitnym

Rolada z szynki z pastą ziołową z olejem rzepakowym i morelami

Kaczka w marynacie korzennej pieczona w miodzie pitnym