Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie: Komentarze do artykułów

Skuteczność leku przeciw roztoczom Varroa destructor – Biowar 500

Ostatni wpis: 2014-11-10 08:29:15, autor: banan, Odpowiedzi: 0

Jak zbudować ul Dadanta? - przygotowanie do budowy oraz korpus gniazdowy

Ostatni wpis: 2014-11-13 23:04:50, autor: michal1972, Odpowiedzi: 0

Rozstrzygnięcie konkursu Quarry Life Award

Ostatni wpis: 2014-11-15 07:58:22, autor: factis, Odpowiedzi: 0

Pszczoły i pszczelarstwo trzech kontynentów - zaproszenie na wykład

Ostatni wpis: 2014-10-23 09:17:00, autor: blondynekkrk, Odpowiedzi: 0

Miód płynny, skrystalizowany czy kremowany – który wybrać?

Ostatni wpis: 2014-02-26 09:17:40, autor: Lukasz_Baniak, Odpowiedzi: 1

Rozpocznij dyskusję w kategorii Komentarze do artykułów



  Współpracują z portalem:

Karolina Wronowska

Karolina Wronowska

Studentka biologii stosowanej na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie. Prowadzi badania na temat profilaktyki i zwalczania warrozy u pszczoły miodnej.

Pszczoła miodna. Klasyfikacja, występowanie i ewolucja

Varroa destructor - znaczenie i rys historyczny

Charakterystyka rodzaju Varroa i opis gatunku Varroa destructor

Wojewódzki Związek Pszczelarzy w Warszawie

Wojewódzki Związek Pszczelarzy w Warszawie

Partner serwisu

Organizacja pszczelarska działająca na terenie województwa mazowieckiego, zrzeszająca okoliczne koła pszczelarzy. Związek dba o edukację pszczelarzy zapraszając do Dyskusyjnego Klubu Pszczelarza ciekawych wykładowców, a poprzez swoje działania umożliwia członkom kół zaopatrzenie w matki, leki i sprzęt pszczelarski.

Agnieszka Koza

Agnieszka Koza

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Eksplozja Smaku

Interesuje się wszystkim co jest związane z jedzeniem ale szczególną uwagę zwraca na zdrowe, racjonalne żywienie. W wolnym czasie rozwija swoje pasje którymi są: fotografia, ogrodnictwo oraz podróże.

Filet limonkowo-miodowy z ziołami

Lekko miodowa sałatka z ogórków i czerwonej cebuli

Kaczka pieczona z miodem, jabłkami i żurawiną

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Oficjalny partner merytoryczny

Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (ang. FAO), to instytucja, której celem jest m.in. polepszanie wytwarzania, wymiany i dystrybucji produktów rolnictwa, leśnictwa i rybołówstwa, podnoszenie poziomu wyżywienia narodów, popieranie zawierania porozumień w sprawie międzynarodowego handlu produktami rolnymi oraz udzielanie pomocy technicznej.

Skład miodu

Właściwości i zastosowanie miodu

Kontrola jakości miodu