Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie: Komentarze do artykułów

Miód cząbrowy - właściwości i zastosowanie

Ostatni wpis: 2016-08-20 15:51:23, autor: blondynekkrk, Odpowiedzi: 0

Pozyskiwanie propolisu (kitu pszczelego)

Ostatni wpis: 2016-08-18 09:10:57, autor: Piotrek_Skorupka, Odpowiedzi: 1

XVII Tykocińska Biesiada Miodowa

Ostatni wpis: 2016-08-18 08:42:28, autor: blondynekkrk, Odpowiedzi: 0

Podkarmiaczki ramkowe - sprzęt pszczelarski

Ostatni wpis: 2016-08-15 21:01:55, autor: Lukasz_Baniak, Odpowiedzi: 4

Ogórecznik lekarski – roślina miododajna

Ostatni wpis: 2017-06-23 07:46:45, autor: kazia, Odpowiedzi: 1

Gomunickie Święto Miodu 2016

Ostatni wpis: 2016-08-15 09:07:20, autor: factis, Odpowiedzi: 1

Mleczko pszczele - właściwości, zastosowanie, dawkowanie, opinie

Ostatni wpis: 2016-08-11 21:23:15, autor: blondynekkrk, Odpowiedzi: 3

VIII Świętokrzyski Konkurs na Nalewkę Miodową i Miód Pitny

Ostatni wpis: 2016-08-06 17:57:59, autor: michal-trabka, Odpowiedzi: 0

XLI Regionalne Święto Pszczelarzy Ziemi Piotrkowskiej

Ostatni wpis: 2016-08-06 16:00:09, autor: blondynekkrk, Odpowiedzi: 0

Pszczoły olbrzymie i czarny miód leśny

Ostatni wpis: 2016-08-06 13:40:55, autor: Antoni, Odpowiedzi: 2

Szkolenie pszczelarskie w Lubiaszowie 2016

Ostatni wpis: 2016-08-04 20:07:35, autor: Adam_Poch, Odpowiedzi: 0

Wielki Dzień Pszczół w Wilanowie 2016

Ostatni wpis: 2016-08-03 17:30:43, autor: blondynekkrk, Odpowiedzi: 0

Rozpocznij dyskusję w kategorii Komentarze do artykułów



  Współpracują z portalem:

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Oficjalny partner merytoryczny

Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (ang. FAO), to instytucja, której celem jest m.in. polepszanie wytwarzania, wymiany i dystrybucji produktów rolnictwa, leśnictwa i rybołówstwa, podnoszenie poziomu wyżywienia narodów, popieranie zawierania porozumień w sprawie międzynarodowego handlu produktami rolnymi oraz udzielanie pomocy technicznej.

Kontrola jakości miodu

Działanie antyoksydacyjne (aktywność antybakteryjna) miodu

Skład miodu

Celina Habryka

Celina Habryka

Autorka tekstów

Doktorantka w Katedrze Analizy i Oceny Jakości Żywności na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Zajmuje się badaniem właściwości fizykochemicznych miodów.

Rodzaje miodu ze względu na pochodzenie

Podział miodów pitnych

Agata Wojtuń oraz Agnieszka Strózik

Agata Wojtuń oraz Agnieszka Strózik

Koordynatorki projektu "Pszczoły w szkole"

"Pszczoły w szkole" to projekt realizowany w Katolickiej Szkołe Podstawowej SPSK im. Jana Pawła II w Chojnach i nagrodzony w konkursie grantowym "Z Kujawskim pomagamy pszczołom".

Szkolny Dzień Pszczoły

Młodzi detektywi szukają miejsc przyjaznych pszczołom

Pszczoły w szkole w czerwcu

Piotr Chmielewski

Piotr Chmielewski

Autor tekstów

Student Wydziału Biologii i Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Członek Ligi Ochrony Przyrody oraz Koła Naukowego Przyrodników UAM. Interesuje się ochroną przyrody i prawem ochrony środowiska.

Projekt Bartnik i polskie więziennictwo

Pszczoły olbrzymie i czarny miód leśny

Konferencja Współczesne Uwarunkowania Zarządzania Środowiskiem