Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie: Komentarze do artykułów

5 tysięcy ton miodu z Ukrainy

Ostatni wpis: 2016-11-08 18:41:06, autor: tulipan, Odpowiedzi: 1

Łowcy Miodu: Na ratunek pszczołom - na DVD i Blu-Ray

Ostatni wpis: 2016-11-08 17:53:20, autor: blondynekkrk, Odpowiedzi: 5

20 stycznia 2017 r. - termin ważny dla pszczelarzy

Ostatni wpis: 2016-11-08 17:27:17, autor: tulipan, Odpowiedzi: 0

Setne urodziny pszczelarza z Krzeszowic - Franciszka Pióro

Ostatni wpis: 2016-11-08 17:19:10, autor: blondynekkrk, Odpowiedzi: 1

Pszczoła na kofeinie i miód kawowy

Ostatni wpis: 2016-11-08 17:06:16, autor: arek, Odpowiedzi: 2

Przyrzeczenie młodych pszczelarzy w Świeciu 2016

Ostatni wpis: 2016-11-07 23:45:07, autor: factis, Odpowiedzi: 1

Kradzież 5 uli w okolicach Mińska Mazowieckiego 2016

Ostatni wpis: 2016-11-07 08:23:41, autor: mati, Odpowiedzi: 2

Regionalny Związek Pszczelarzy w Siedlcach uhonorowany nagrodą Niezapominajki 2016

Ostatni wpis: 2016-11-05 10:25:28, autor: blondynekkrk, Odpowiedzi: 0

Marketing pszczelarski – opakowanie miodu

Ostatni wpis: 2016-11-04 22:00:52, autor: Bikej0909, Odpowiedzi: 3

Bartnictwo uznane za Niematerialne Dziedzictwo Kulturowe Polski

Ostatni wpis: 2016-11-02 22:23:01, autor: blondynekkrk, Odpowiedzi: 5

Projekt Ustawy o sprzedaży żywności przez rolników oraz o zmianie niektórych innych ustaw

Ostatni wpis: 2016-11-02 18:43:55, autor: mati, Odpowiedzi: 3

Właściwości miodu rzepakowego

Ostatni wpis: 2016-11-01 14:48:58, autor: Adam_Poch, Odpowiedzi: 2

Rozpocznij dyskusję w kategorii Komentarze do artykułów

  Ostatnio na forum:



  Współpracują z portalem:

Ewelina Rękawek

Ewelina Rękawek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga pysznewege.com

Copywriter z zawodu, górołaz i kucharka z zamiłowania, wegetarianka z przekonania.

Krążki owsiane z żurawiną i miodem

Sałata rzymska z mandarynkami i ogórkiem

Korzenna sałatka z tofu i miodem na jabłkach

Łukasz Karol Uliasz

Łukasz Karol Uliasz

Autor artykułów

Profesor i dr hc apiterapii i ziołolecznictwa, naturopata dyplomowany, pszczelarz zawodowy, rzeczoznawca chorób pszczół i specjalista pozyskiwania produktów pszczelich. Prefekt Akademii Apiterapii Medycznej i Ziołolecznictwa im. prof. Bogdana Kędzi, promującej dorobek prof. Kędzi oraz apiterapię w użyciu. Autor publikacji pszczelarskich, historycznych, medycznych i etnograficznych. Prowadzi izbę pamięci i mini skansen pszczelarsko-bartniczy w powiecie kozienickim.

Łukasz Karol Uliasz - Rozważania o życiu i zdrowiu. Kontekst apiterapii

Warunki dobrego rozwoju oraz zdrowia pszczół

Jak rozpoznać prawdziwy miód i unikać podróbek? Praktyczne wskazówki dla konsumenta

Emilia

Emilia

Autorka przepisów kulinarnych oraz bloga Kuchenna Kontrrewolucya

Całkiem świeżo upieczona tak mama, jak blogerka kulinarna. Fascynatka dobrej kuchni i słowiańskiego folkloru.

Naleśniki ze skórką cytrynową i pyłkiem pszczelim

Kaczka po mazursku

Pieczone przepiórki miodowo-cynamonowe z kremem z pieczarek

Tadeusz Kąkol

Tadeusz Kąkol

Autor tekstów

Emerytowany nauczyciel zawodu w Zespole Szkół Rolniczych. Obecnie zajmuje się pszczołami (12 uli) i ogrodnictwem (rośliny miododajne) w Grabowcu koło Zamościa.

Miód - produkt pszczeli

Smotrawa okazała - roślina miododajna

Pyłek kwiatowy a pyłek pszczeli