Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie: Komentarze do artykułów

W Niemczech zachęcają do sadzenia cebulek kwiatowych

Ostatni wpis: 2025-11-11 16:02:39, autor: blondynekkrk, Odpowiedzi: 0

20% światowego spożycia miodu przypada na Europę

Ostatni wpis: 2025-11-11 16:00:44, autor: blondynekkrk, Odpowiedzi: 0

Zalecenia pszczelarskie na październik

Ostatni wpis: 2025-11-10 16:20:46, autor: michal1972, Odpowiedzi: 4

Amerykańscy badacze odkryli związek przyczynowo-skutkowy wymierania owadów

Ostatni wpis: 2025-11-05 09:15:35, autor: camba, Odpowiedzi: 0

Podczas meczu towarzyskiego w Tanzanii zawodnicy nagle zaczęli padać na ziemię

Ostatni wpis: 2025-10-27 23:51:35, autor: blondynekkrk, Odpowiedzi: 0

Właściwe gospodarstwo pasieczne: Kupno pszczół

Ostatni wpis: 2025-10-27 23:50:44, autor: blondynekkrk, Odpowiedzi: 0

Zimujące pszczoły a hałas

Ostatni wpis: 2025-10-10 06:11:00, autor: SJS, Odpowiedzi: 0

Co zagraża zimującym pszczołom?

Ostatni wpis: 2025-09-19 07:42:57, autor: SJS, Odpowiedzi: 0

Bartnik Postępowy: Wpływ cukru na zimowlę pszczół (1930.11)

Ostatni wpis: 2025-08-21 22:58:40, autor: SJS, Odpowiedzi: 0

10 przykazań profilaktyki zdrowia

Ostatni wpis: 2025-08-19 21:14:57, autor: blondynekkrk, Odpowiedzi: 0

Jaap de Roode - Lekarze z natury - książka dla pszczelarzy

Ostatni wpis: 2025-08-18 10:18:24, autor: blondynekkrk, Odpowiedzi: 0

Rozpocznij dyskusję w kategorii Komentarze do artykułów

  Ostatnio na forum:



  Współpracują z portalem:

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Oficjalny partner merytoryczny

Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (ang. FAO), to instytucja, której celem jest m.in. polepszanie wytwarzania, wymiany i dystrybucji produktów rolnictwa, leśnictwa i rybołówstwa, podnoszenie poziomu wyżywienia narodów, popieranie zawierania porozumień w sprawie międzynarodowego handlu produktami rolnymi oraz udzielanie pomocy technicznej.

Kontrola jakości miodu

Właściwości i zastosowanie miodu

Działanie antyoksydacyjne (aktywność antybakteryjna) miodu

Monika Czyżewska

Monika Czyżewska

Tęsknota za zdrowym, prostym, jakościowym życiem blisko natury, wolnym od chemii zaprowadziła mnie do momentu w życiu, kiedy zaczęłam wypiekać domowe chleby, przygotowywać przetwory no i... domowe kosmetyki. Na moim blogu www.naturalnie-ze-naturalnie.blogspot.com dzielę się z pomysłami na mydła naturalne ręcznie robione i nie tylko. Mam nadzieję, że tak jak ja zmienicie swoje postrzeganie pielęgnacji i zdrowia i stanie się to Waszym stylem życia.

Malgorzata Radziszewska

Malgorzata Radziszewska

Autorka przepisów kulinarnych

Blogerka kulinarna (amku.blogspot.com), która uwielbia kuchenne eksperymenty. Z zawodu: tester aplikacji. Na co dzień: mama. W wolnych chwilach robi zdjęcia i zajmuje się promowaniem fotografii mobilnej działając w ramach Grupy Mobilni (grupamobilni.pl).

Koktajl pietruszkowy z miodem

Domowa musztarda z miodem

Śledzie w korzennej marynacie z miodem

Tadeusz Kąkol

Tadeusz Kąkol

Autor tekstów

Emerytowany nauczyciel zawodu w Zespole Szkół Rolniczych. Obecnie zajmuje się pszczołami (12 uli) i ogrodnictwem (rośliny miododajne) w Grabowcu koło Zamościa.

Miód - produkt pszczeli

Pyłek kwiatowy a pyłek pszczeli

Propolis - produkt pszczeli