Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Komentarze do artykułów

Sposoby zwiększenia siły rodziny pszczelej Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 270

Przejdź do artykułu Sposoby zwiększenia siły rodziny pszczelej

Zaloguj się aby obserwować temat

Kryspin

2025-12-09 13:53:31

Szanowna redaktor Pani Celinska .Artykuł jest dobry i dla początkującego pszczelarza bardzo pomocny. Brak jednak podpowiedzi jak połączyć 2 słabe rodziny.

SJS

2025-12-10 07:46:54

Słaba rodzina we wrześniu - ledwie obsiadały 2 i 1/2 ramki. Włączyłem im podgrzewanie i co jakiś czas filmowałem rodzinę.
Pod koniec maja obsiadały 35 ramek.
Na tej stronie jest opis i kolejne filmy pokazujące jak rodzina dochodziła do siły.
Jest tych filmów siedem. http://pszczoly.siudalski.pl/po-co-grza--.html

Kryspin

2025-12-29 12:59:51

SJS. Koniec maja to trochę pużno . Pszczoły muszą być silne na rzepak. Jeśli mozesz podziel się wiedzą jaki i czym podgrzewałeś ule.

tulipan

2025-12-31 14:09:08

pszczoly juz nie biora rzeoaku bynajmirj u mnie

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Centrum Apiterapii ApiBałt

Centrum Apiterapii ApiBałt

Bałtów 8, 27-423 Bałtów (na terenie Bałtowskiego Kompleksu Turystycznego) Telefon: +48 530-747-744 E-mail: biuro@apibalt.pl

Mini SPA w Bałtowie

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Łukcie

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Łukcie

Partner serwisu

W Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Łukcie realizowany jest projekt ekologiczny "Pszczoły Lubię". Projekt jest laureatem konkursu grantowego "Z Kujawskim pomagamy pszczołom". Grant ufundowała firma ZT Kruszwica S.A. Organizatorem konkursu jest Fundacja Nasza Ziemia. Koordynatorkami projektu są Elżbieta Piotrak i Magdalena Palińska.

Pszczoły Lubię. Cz. 1.

Pszczoły Lubię. Cz. 2.

Emilia

Emilia

Autorka przepisów kulinarnych oraz bloga Kuchenna Kontrrewolucya

Całkiem świeżo upieczona tak mama, jak blogerka kulinarna. Fascynatka dobrej kuchni i słowiańskiego folkloru.

Pieczone przepiórki miodowo-cynamonowe z kremem z pieczarek

Kaczka po mazursku

Pularda w złotem kolorze z kartoflanymi kulkami

Tadeusz Kaczkowski

Tadeusz Kaczkowski

Autor artykułów

Urodziłem się na Podolu. Jestem synem pszczelarza. Prowadzę własną pasiekę od 60 lat.

Trutowienie matek pszczelich