Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Komentarze do artykułów

Jak prawidłowo wtopić węzę w ramkę? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 2858

Przejdź do artykułu Jak prawidłowo wtopić węzę w ramkę?

Zaloguj się aby obserwować temat

michal1972

2014-04-14 09:08:02

Niby jak to zaznaczyłeś Emilu - czynność prosta, jednakże przy tych najprostszych sprawach można najprościej popełnić błąd. Pozdrawiam

mlody_pszczelarz

2014-04-21 13:57:16

dziekuje, wiele mi to wyjasnilo, teraz wiem co a raczej jak robic

emil

2014-04-29 22:18:21

Proszę bardzo :)

factis

2014-05-02 08:06:35

I temat jak najbardziej na czasie:)

ireneusz.zak

2014-06-13 15:45:38

Swietnie, teraz wiem, że źle wtapiałem węzę - nic to ledwie 60 ramek :)- na kolejne setki ramek będę już wiedział - brakuje mi informacji ile sekund nalezy trzymać węzę na drucie jesli wtapiamy ją przy pomocy prostownika - czekam na podpowiedź - zalezy mi by węza była prawidłowo osadzona w drucie pozdrawiam :)

emil

2014-06-16 11:28:02

Osobiście nie wtapiałem w ten sposób węzy, ale po konsultacji z osobą, która tak ją wprawia, to odpowiedź brzmi ok. 3 sekund. Po kilku zapewne wyczujesz już moment, który będzie wystarczający do wtapiania drutu w arkusz węzy;)

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Aneta Dziakowska

Aneta Dziakowska

Autorka tekstów nt. podatków

Główna księgowa z 11-letnim doświadczeniem zawodowym. Posiada certyfikat do usługowego prowadzenia ksiąg rachunkowych nadany przez Ministra Finansów. anetak7777@wp.pl

Zmiany w podatkach i składkach ZUS dla pszczelarzy w 2017 roku

Ewidencje przy rozliczaniu się na podstawie PKPiR

Pszczelarz a faktura VAT RR

Agnieszka Koza

Agnieszka Koza

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Eksplozja Smaku

Interesuje się wszystkim co jest związane z jedzeniem ale szczególną uwagę zwraca na zdrowe, racjonalne żywienie. W wolnym czasie rozwija swoje pasje którymi są: fotografia, ogrodnictwo oraz podróże.

Letnia sałatka z szynką, melonem i miodem

Żeberka w sosie czosnkowo-miodowym

Grillowana karkówka miodowa

Arboretum Inspiruje

Arboretum Inspiruje

Partner serwisu

Projekt edukacyjny realizowany w Gimnazjum Publicznym nr 1 im. Ks. Jana Twardowskiego w Czechowicach-Dziedzicach. W tym roku działania projektowe skupiają się wokół pszczół. Projekt jest laureatem konkursu grantowego „Z Kujawskim pomagam pszczołom”. Więcej na Facebook'u: Arboretum-Inspiruje

Kolorowanka o pszczołach dziełem gimnazjalistek

Arboretum Inspiruje do pomagania pszczołom

Arboretum Inspiruje podczas Święta Pszczół

Karolina Wronowska

Karolina Wronowska

Studentka biologii stosowanej na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie. Prowadzi badania na temat profilaktyki i zwalczania warrozy u pszczoły miodnej.

Oddziaływanie Varroa destructor na rodzinę pszczelą

Charakterystyka rodzaju Varroa i opis gatunku Varroa destructor

Zapobieganie i zwalczanie inwazji Varroa sp. u pszczoły miodnej