Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Komentarze do artykułów

W IWNIRZ pracują nad konstrukcją ula pszczelego z naturalnych surowców roślinnych i zwierzęcych Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 603

Przejdź do artykułu W IWNIRZ pracują nad konstrukcją ula pszczelego z naturalnych surowców roślinnych i zwierzęcych

Zaloguj się aby obserwować temat

blondynekkrk

2025-05-26 15:38:25

Czyli jest szansa, że wkrótce powstanie ul konopny? Pewnie, żeby tak się stało i aby był bardziej powszechny, musiałoby się zmienić prawo w Polsce i dopuścić uprawę konopi na szerszą skalę... ale tego nie doczekamy się nigdy.

Weź udział w dyskusji:




  Współpracują z portalem:

Sylwia Zielińska

Sylwia Zielińska

Konsultant serwisu

Doktorantka na Uniwersytecie Rzeszowskim, członkini Koła Naukowego Technologów Żywności FERMENT. Interesuje się toksykologią żywności i zanieczyszczeniem środowiska. Dokładna analizatorka i badaczka składu chemicznego miodu. Poza uczelnią, wraz z przyjaciółką ekotesterka i propagatorka żywności ekologicznej (ekotester.pl - strona w przygotowaniu), działaczka w stowarzyszeniu oraz miłośniczka tańca i motocykli.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 1.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 2.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 3.

Karolina Wronowska

Karolina Wronowska

Studentka biologii stosowanej na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie. Prowadzi badania na temat profilaktyki i zwalczania warrozy u pszczoły miodnej.

Pszczoła miodna. Klasyfikacja, występowanie i ewolucja

Varroa destructor - znaczenie i rys historyczny

Stan warrozy w pasiekach za pomocą obserwacji osypu zimowego - badanie

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Let's Bee Friends 2017

Wynik kontroli miodu nektarowego gryczanego sprzedawanego na Allegro przez Dom Pszczelarza

Bułgarski miód ekologiczny niebawem zaleje rynek 2017

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Skrzydełka z miodem i chili

Koktajl arbuzowo-truskawkowy z miodem

Wiosenna sałata ze szpinakiem i winegretem czosnkowo-miodowym