Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Komentarze do artykułów

Piotr Piłasiewicz - wywiad z bartnikiem Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 1175

Przejdź do artykułu Piotr Piłasiewicz - wywiad z bartnikiem

Zaloguj się aby obserwować temat

SJS

2025-04-18 17:11:53

Prowadzenie dziś barci to piękna tradycja warta medialnego propagowania.
Wiele lat temu napisałem artykuł o bartnictwie w Ziemi Czerskiej...
Jeśli redakcja uzna to w całości można go umieścić na tym portalu...

blondynekkrk

2025-04-18 22:51:29

Bardzo fajnie, że Pan Piotr szczerze wskazał, że w dzisiejszych czasach zawód bartnika to raczej hobby, a nie praca zarobkowa. Choć samo przebywanie w takiej bliskości z naturą jest swego rodzaju wynagrodzeniem, często cenniejszym niż fizyczny pieniądz.

Pani Joanno - a Pani dziękuję za kolejny ciekawy wywiad. Ciekawe, z kim będzie kolejny!

SJS

2025-04-19 08:34:39

Mój artykuł o bartnictwie ziemi czerskiej... z 2011 roku
http://pszczoly.siudalski.pl/bartnictwo.html

JaninaWeronika

2025-04-22 13:38:59

A mnie ciekawi jak można zapisać się na takie warsztaty bartnicze? Trzeba coś przygotować? Wiedzieć wcześniej? Ile trwają i jak wyglądają zajęcia? I czy jest podział wiekowy? tak, żeby przykładowo dzieci też mogły wziąć udział?

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Oficjalny partner merytoryczny

Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (ang. FAO), to instytucja, której celem jest m.in. polepszanie wytwarzania, wymiany i dystrybucji produktów rolnictwa, leśnictwa i rybołówstwa, podnoszenie poziomu wyżywienia narodów, popieranie zawierania porozumień w sprawie międzynarodowego handlu produktami rolnymi oraz udzielanie pomocy technicznej.

Kontrola jakości miodu

Właściwości i zastosowanie miodu

Działanie antyoksydacyjne (aktywność antybakteryjna) miodu

Tadeusz Kaczkowski

Tadeusz Kaczkowski

Autor artykułów

Urodziłem się na Podolu. Jestem synem pszczelarza. Prowadzę własną pasiekę od 60 lat.

Trutowienie matek pszczelich

Aneta Dziakowska

Aneta Dziakowska

Autorka tekstów nt. podatków

Główna księgowa z 11-letnim doświadczeniem zawodowym. Posiada certyfikat do usługowego prowadzenia ksiąg rachunkowych nadany przez Ministra Finansów. anetak7777@wp.pl

Sprzedaż miodu przez Internet - opodatkowanie

Zmiany w podatkach i składkach ZUS dla pszczelarzy w 2017 roku

Zryczałtowany podatek dochodowy przy sprzedaży bezpośredniej produktów pszczelich przetworzonych

Ewa Jarosz

Ewa Jarosz

autor przepisów kulinarnych i bloga dietetykwstolicy.blogspot.com

Dietetyk medyczny, blogerka kulinarna i amator fotografii. Uczy swoich pacjentów jak utrzymać zasady racjonalnego odżywiania czerpiąc przyjemność z jedzenia. Zaraża optymizmem i zdrowym podejściem do życia.

Ciasto jogurtowo-miodowe z cynamonem

Ciasto orzechowe z miodem

Słodka sałatka z kurczakiem