Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Komentarze do artykułów

Rekordowe miodobranie z pasieki miejskiej w Gdyni 2022 Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 441

Przejdź do artykułu Rekordowe miodobranie z pasieki miejskiej w Gdyni 2022

Zaloguj się aby obserwować temat

Kryspin

2024-04-13 10:42:50

Witam. Taka ilość zebranego miodu przy 4 rodzinach pszczelich to istny rekord. Ja też mam rodziny w mieście, ale co do ilości zebranego miodu to jestem daleko w tyle.Wszystko zależy od drzew ,krzewów i roślin jakie w danym mieście są miododajne. Powodzenia.

Kryspin

2024-04-22 11:29:07

Witam. Tegoroczny rok dla pszczelarzy będzie najgorszym rokiem w dotychczasowym pszczelarstwie .Przynajmniej tak będzie na Opolszczyznie. W tym roku kwitnie wszystko na raz, sady mniszek i rzepak. Pogoda jaka jest uniemożliwia loty z powodu zimna. Jest już po połowie kwitnienie rzepaku ,a pogody nie ma, Obawiam się ze to przyniesione 2 tygodnie temu się skrystalizuje.I będzie po miodzie. Będzie to bardzo drogi sezon dla pszcelarzy.

Kryspin

2024-04-27 18:22:52

Witam. I stało się, nawet rzepak wymarzł. Miodu będzie mało a u niektórych wcale.Ja mając wcześnie silne rodziny mam ,jeszcze w ulach nawet co nieco. Czekam na zasklepy. Część jest już ale jak pogoda dopisze około 1 maja zacznę wirowanie.

Weź udział w dyskusji:




  Współpracują z portalem:

Malgorzata Radziszewska

Malgorzata Radziszewska

Autorka przepisów kulinarnych

Blogerka kulinarna (amku.blogspot.com), która uwielbia kuchenne eksperymenty. Z zawodu: tester aplikacji. Na co dzień: mama. W wolnych chwilach robi zdjęcia i zajmuje się promowaniem fotografii mobilnej działając w ramach Grupy Mobilni (grupamobilni.pl).

Kurczak teriyaki z miodem

Kukurydziane bułeczki z miodem

Domowa musztarda z miodem

Ewelina Rękawek

Ewelina Rękawek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga pysznewege.com

Copywriter z zawodu, górołaz i kucharka z zamiłowania, wegetarianka z przekonania.

Ciasto kukurydziane z wiśniami na miodzie

Krem jaglany z prażonym jabłkiem, rodzynkami i miodem

Szarlotka z karmelizowanymi migdałami

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Majowy miodek z mniszka lekarskiego

Bananowe chipsy z miodem

Wigilijne łazanki na bogato