Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Komentarze do artykułów

Rekordowe miodobranie z pasieki miejskiej w Gdyni 2022 Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 1193

Przejdź do artykułu Rekordowe miodobranie z pasieki miejskiej w Gdyni 2022

Zaloguj się aby obserwować temat

Kryspin

2024-04-13 10:42:50

Witam. Taka ilość zebranego miodu przy 4 rodzinach pszczelich to istny rekord. Ja też mam rodziny w mieście, ale co do ilości zebranego miodu to jestem daleko w tyle.Wszystko zależy od drzew ,krzewów i roślin jakie w danym mieście są miododajne. Powodzenia.

Kryspin

2024-04-22 11:29:07

Witam. Tegoroczny rok dla pszczelarzy będzie najgorszym rokiem w dotychczasowym pszczelarstwie .Przynajmniej tak będzie na Opolszczyznie. W tym roku kwitnie wszystko na raz, sady mniszek i rzepak. Pogoda jaka jest uniemożliwia loty z powodu zimna. Jest już po połowie kwitnienie rzepaku ,a pogody nie ma, Obawiam się ze to przyniesione 2 tygodnie temu się skrystalizuje.I będzie po miodzie. Będzie to bardzo drogi sezon dla pszcelarzy.

Kryspin

2024-04-27 18:22:52

Witam. I stało się, nawet rzepak wymarzł. Miodu będzie mało a u niektórych wcale.Ja mając wcześnie silne rodziny mam ,jeszcze w ulach nawet co nieco. Czekam na zasklepy. Część jest już ale jak pogoda dopisze około 1 maja zacznę wirowanie.

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Koło Pszczelarzy w Mińsku Mazowieckim

Koło Pszczelarzy w Mińsku Mazowieckim

Partner serwisu

Organizacja pszczelarska założona przed II wojną światową działająca głównie na terenie powiatu mińskiego, ale zrzeszająca również pszczelarzy z innych rejonów. Celem Koła jest prowadzenie wszechstronnej działalności na rzecz pszczelarstwa i ekologii. Duży nacisk kładziony jest na edukację pszczelarzy jak również poszerzanie świadomości dzieci i młodzieży o roli pszczół w ekosystemie.

I Mazowiecka Konferencja Pszczelarska w Mińsku Mazowieckim

Wiktoria Bajek

Wiktoria Bajek

Autorka tekstów

Studentka pedagogiki o specjalności resocjalizacja. Na co dzień pasjonatka pszczół miodnych i nie tylko. Szczególnie zainteresowana warunkami optymalnymi dla bytowania i rozwoju pszczół. Pasjonatka przyrody i długich spacerów.

Poliuretan czy drewno - który materiał lepszy na ul?