Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Komentarze do artykułów

Miód z Pasieki w Sercu Opola - wyniki analizy pyłkowej Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 858

Przejdź do artykułu Miód z Pasieki w Sercu Opola - wyniki analizy pyłkowej

Zaloguj się aby obserwować temat

Kryspin

2024-02-17 16:49:44

Witam. Ja też mam pasiekę w Opolu i to już 50 lat. Gospodarowałem na kilku typach uli w swym życiu od szafkowych po wojnie do ula stojaka wielkoplskiego obecnie. Ale takiej głupoty to jeszcze nie słyszałem że można wykonać ul ze starej pralki, czyli z recyklingu.. Pozdrawiam

blondynekkrk

2024-02-18 10:17:40

Takie rzeczy się dzieją :) Każdy chce się popisać przed drugim... Mimo to najważniejsze w tym wszystkim jest dobro pszczół. Dopóki takie "eksperymenty" nie godzą w pszczoły, to moim zdaniem niech robią. Zawsze mówi się wtedy więcej o pszczołach.

Kryspin

2024-02-19 12:57:17

Witam. Ule wykonane są ze słomy styroduru, drzewa ,ale nie z metalu.Te pokazane ule nie są z recyklingu ,najwyżej mają zewnętrzną powłokę ze blachy z bębna starej pralki.

Weź udział w dyskusji:


Ostatnio dodane posty:

Kapelusz zapinany pod pachami
25 Września 2024

Pomoc w przygotowaniach
24 Sierpnia 2024

CO PRAWDA JEST DOPIERO 20 STYCZNIA ALE RODZINY JUŻ ZACZĘŁY CZERWIENIE.
15 Sierpnia 2024

Do czego służą mateczniki?
02 Sierpnia 2024

Pomoc w przygotowaniach
02 Sierpnia 2024

Pomoc w przygotowaniach
26 Lipca 2024


Ostatnio dodane tematy:

Pomoc w przygotowaniach
13 Lipca 2024

pszczoły w kominie
26 Maja 2024

Rekordowe miodobranie z pasieki miejskiej w Gdyni 2022
13 Kwietnia 2024

Pszczoły wybudziły się w styczniu 2023
21 Lutego 2024

Miód z Pasieki w Sercu Opola - wyniki analizy pyłkowej
17 Lutego 2024


Najaktywniejsi w tym tygodniu:



  Współpracują z portalem:

Centrum Apiterapii ApiBałt

Centrum Apiterapii ApiBałt

Bałtów 8, 27-423 Bałtów (na terenie Bałtowskiego Kompleksu Turystycznego) Telefon: +48 530-747-744 E-mail: biuro@apibalt.pl

Mini SPA w Bałtowie

Pasieka Syta Pszczoła

Pasieka Syta Pszczoła

Pasieka Syta Pszczoła to marka pod którą prowadzi swoją pasiekę doświadczony pszczelarz - Michał Wawszczak. Kontakt dla Klientów i mediów: 794 666 570

Miód wędzony - powstanie, proces wędzenia, przeznaczenie

Emilia

Emilia

Autorka przepisów kulinarnych oraz bloga Kuchenna Kontrrewolucya

Całkiem świeżo upieczona tak mama, jak blogerka kulinarna. Fascynatka dobrej kuchni i słowiańskiego folkloru.

Pularda w złotem kolorze z kartoflanymi kulkami

Kaczka po mazursku

Rolada z szynki z pastą ziołową z olejem rzepakowym i morelami