Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Komentarze do artykułów

Miód z Pasieki w Sercu Opola - wyniki analizy pyłkowej Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 398

Przejdź do artykułu Miód z Pasieki w Sercu Opola - wyniki analizy pyłkowej

Zaloguj się aby obserwować temat

Kryspin

2024-02-17 16:49:44

Witam. Ja też mam pasiekę w Opolu i to już 50 lat. Gospodarowałem na kilku typach uli w swym życiu od szafkowych po wojnie do ula stojaka wielkoplskiego obecnie. Ale takiej głupoty to jeszcze nie słyszałem że można wykonać ul ze starej pralki, czyli z recyklingu.. Pozdrawiam

blondynekkrk

2024-02-18 10:17:40

Takie rzeczy się dzieją :) Każdy chce się popisać przed drugim... Mimo to najważniejsze w tym wszystkim jest dobro pszczół. Dopóki takie "eksperymenty" nie godzą w pszczoły, to moim zdaniem niech robią. Zawsze mówi się wtedy więcej o pszczołach.

Kryspin

2024-02-19 12:57:17

Witam. Ule wykonane są ze słomy styroduru, drzewa ,ale nie z metalu.Te pokazane ule nie są z recyklingu ,najwyżej mają zewnętrzną powłokę ze blachy z bębna starej pralki.

Weź udział w dyskusji:




  Współpracują z portalem:

Kuba

Kuba

Autor przepisów i bloga Kuba w kuchni (z małą pomocą Mamy)

Jeden z najmłodszych kucharzy w Polsce. Ma 5 lat. Bardzo lubi pływać, śpiewać, czytać i rysować.

Babeczki orzechowo-bananowe z polewą miodową

Bogdan Piekarz

Bogdan Piekarz

Autor tekstów

Pszczelarz z przeszło 70-letnim doświadczeniem. Autor licznych publikacji w branżowych czasopismach. Członek Rejonowego Koła Pszczelarzy nr 2 w Łodzi.

Główny przegląd wiosenny rodzin pszczelich

Miodobranie - krok po kroku

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Nalewka jaśminowa z miodem

Majowy miodek z mniszka lekarskiego

Tartaletki na słodko z bananami i czekoladą

Agnieszka Koza

Agnieszka Koza

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Eksplozja Smaku

Interesuje się wszystkim co jest związane z jedzeniem ale szczególną uwagę zwraca na zdrowe, racjonalne żywienie. W wolnym czasie rozwija swoje pasje którymi są: fotografia, ogrodnictwo oraz podróże.

Pstrąg z miodem w sosie orzechowym

Koktajl 3 razy M (Melon, Mango, Miód)

Kaczka pieczona z miodem, jabłkami i żurawiną