Forum pszczelarskie - Komentarze do artykułów
Jaki pokarm dla pszczół wybrać na zimę? Wróć do listy tematów
Liczba wyświetleń tematu: 2211Przejdź do artykułu Jaki pokarm dla pszczół wybrać na zimę?
Zaloguj się aby obserwować temat
HeniekWaldoch
2019-06-05 11:53:41
Tutaj polecam dla pszczelarzy syrop i ciasto dla pszczół najwyższej jakości do dokarmiania pszczół firmy Łysoń. Bardzo dobrze przyswajalny, gotowy do użycia od razu http://apikand.pl/
Kryspin
2024-07-03 05:05:51
Ja kupuję od lat ciasto Chorwackie. HONEY BEE PRO. Tam kupisz wszelkie warianty jakie Cię mogą interesować. Z pyłkiem, z tymolem, z witaminami. Ciasto z Chorwacji sprzedawane jest na całą Europę. Nie ma lepszej gwarancji zakupu dobrego produktu.
Kryspin
2024-07-03 05:15:41
Sezon tegoroczny okazał się jednym z najgorszych jaki miałem od 50 lat .Zebrałem jedną trzecią tego co w inne lata. Na wiosnę wszystko kwitło na raz nie wszystkie rodziny były zdolne do zbioru .Potem przemarzła akacja i lipa .Wszystkiego dokończyła susza. Ceny sprzętu i ,ciast, węzy i syropów też były wyższe.
Kryspin
2024-07-14 07:41:47
Witam. W okolicach gdzie pożytki pszczele kończą się na lipie ,czas przystąpić do podkarmiania pszczół na utrzymanie silnych rodzin.. Jeśli teraz nie zaczniemy podkarmiania to nastąpi spadek liczebności rodziny. W/g mego doświadczenia dobrze dać pszczołom ciasto,pszczoły pobierają ciasto powoli i przez dłuższy czas mają namiastkę pożytku, co przyjmują że jest pożytek. Nie zapomnieć o leczeniu warrozy.
Weź udział w dyskusji:
Ostatnio dodane posty:
CO PRAWDA JEST DOPIERO 20 STYCZNIA ALE RODZINY JUŻ ZACZĘŁY CZERWIENIE.
12 Lutego 2025
Historia pszczelarstwa kołem się toczy?
08 Lutego 2025
Stwórz balkon przyjazny dla pszczół. Rośliny miododajne do uprawy w doniczkach
31 Stycznia 2025
Stefan Siudalski - wywiad z pszczelarzem
30 Stycznia 2025
30 Stycznia 2025
Ostatnio dodane tematy:
Historia pszczelarstwa kołem się toczy?
08 Lutego 2025
XXIX Wojewódzka Konferencja Pszczelarska w Karniowicach
31 Stycznia 2025
Finansowanie pomoże Ci wznowić działalność?
31 Stycznia 2025
Stwórz balkon przyjazny dla pszczół. Rośliny miododajne do uprawy w doniczkach
30 Stycznia 2025
24 Stycznia 2025