Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Komentarze do artykułów

Opinia pszczelarza Jacka Nowaka na temat polskiego pszczelarstwa Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 1361

Przejdź do artykułu Opinia pszczelarza Jacka Nowaka na temat polskiego pszczelarstwa

Zaloguj się aby obserwować temat

Naturszczyk

2018-03-03 07:58:15

Zysk 30zł z 1 kg miodu to chyba pomyłka, chyba chodzi o cenę bo należałoby od ceny odjąć koszty które w słabym roku mogą przewyższyć taką cenę.

oro54

2018-03-03 15:06:12

Prowadzę pasieki już kilkadziesiąt lat, ścisłą ewidencję sprzedaży oraz kosztów od ponad 12 lat, więc mam jakie takie pojęcie o wypracowanych zyskach uzyskanych z hodowli pszczół. Aby uzyskać zysk w wysokości 30 złotych z jednego kilograma to cena jego na rynku musiałaby wynosić ponad 50 złotych za jeden kilogram przeciętnego miodu. Czyli około 65 złotych za najpopularniejszy na rynku słoik 0,9 np wielokwiatu. Życzę powodzenia w sprzedaży takiego miodu na naszym polskim rynku. Cały czas odnoszę się do miodu wyprodukowanego w polskich pasiekach.

blondynekkrk

2018-03-03 16:36:34

Mnie osobiście wydaje się, że faktycznie pszczelarstwo zawodowe chyli się ku końcowi. Mało kto jest na tyle odważny, żeby porzucić stałą pracę i zacząć skupiać się wyłącznie na pszczelarzeniu. Jeden gorszy rok i nie masz niczego...

Bikej0909

2018-03-06 14:15:02

CHYBA CHODZIŁO O30ZŁ ZE SŁOIKA 1,2KG

Bikej0909

2018-03-06 14:16:01

kwestia aby wirowac koło 60-70kg miodu i miec 100-140 rodzin i zyjesz zajebiscie

Bikej0909

2018-03-06 14:16:26

60-0kg z ula, do odp. w/w

Borden

2018-03-07 13:48:00

Z całym szacunkiem do p. Nowaka którego osobiście nie znam i nie chcę oceniać. Z ceną za 1 kg miodu to Pan przesadził !

Weź udział w dyskusji:




  Współpracują z portalem:

Agnieszka Koza

Agnieszka Koza

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Eksplozja Smaku

Interesuje się wszystkim co jest związane z jedzeniem ale szczególną uwagę zwraca na zdrowe, racjonalne żywienie. W wolnym czasie rozwija swoje pasje którymi są: fotografia, ogrodnictwo oraz podróże.

Kluski leniwe w sosie maślano-miodowym

Lekko miodowa sałatka z ogórków i czerwonej cebuli

Ryż cytrynowy z miodem

Kuba

Kuba

Autor przepisów i bloga Kuba w kuchni (z małą pomocą Mamy)

Jeden z najmłodszych kucharzy w Polsce. Ma 5 lat. Bardzo lubi pływać, śpiewać, czytać i rysować.

Babeczki orzechowo-bananowe z polewą miodową

Ernest Bryll

Ernest Bryll

Autor tekstów

Polski poeta, pisarz, autor tekstów piosenek, dziennikarz, tłumacz i krytyk filmowy. Właściciel strony bryll.pl

Modlitwa - Ernest Bryll

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Wiosenna sałata ze szpinakiem i winegretem czosnkowo-miodowym

Skrzydełka z miodem i chili

Zielona sałata z dressingiem miodowo-musztardowym