Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Komentarze do artykułów

Ciasteczka imbirowe z miodem Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 1719

Przejdź do artykułu Ciasteczka imbirowe z miodem

Zaloguj się aby obserwować temat

miodosytnik

2014-01-17 12:15:58

nie bardzo rozumiem dlaczego miód, który będzie użyty do wypieku w temp. 170 st C mam rozpuszczać w temp 40 st C

emil

2014-01-18 09:48:43

Chodzi o prawidłowe postępowanie z miodem. Jeżeli ktoś cały słoik miodu wsadziłby do kąpieli we wrzątku (w przepisie potrzebuje dużo mniej), to niepotrzebnie taki miód straci swoje właściwości już w takiej kąpieli. Chcieliśmy uniknąć sytuacji, w której czytelnicy by postępowali w kuchni nieprawidłowo z miodem także w innych sytuacjach.

Weź udział w dyskusji:




  Współpracują z portalem:

Pasieka Syta Pszczoła

Pasieka Syta Pszczoła

Pasieka Syta Pszczoła to marka pod którą prowadzi swoją pasiekę doświadczony pszczelarz - Michał Wawszczak. Kontakt dla Klientów i mediów: 794 666 570

Miód wędzony - powstanie, proces wędzenia, przeznaczenie

Magdalena Faltyn

Magdalena Faltyn

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniakrokusia.co.uk.

Na co dzień mama, której pasją jest gotowanie, czytanie książek oraz zwiedzanie ciekawych miejsc.

Marchewka z jabłkiem i miodem

Koktajl z mango i ananasa z mlekiem kokosowym

Łosoś w musztardzie i miodzie

Anna Celińska

Anna Celińska

Autorka tekstów

Dziennikarz z wykształcenia, zawodu i pasji. Żaden temat nie jest jej obcy, a pszczoły z artykułu na artykuł uwielbia coraz bardziej. Na PortalPszczelarski.pl wrzuca teksty według najważniejszego klucza – informować, radzić, wyjaśniać to, co ważne dla Was. Bo bez czytelnika nie miałoby sensu pisanie.

Powtórna ucieczka roju z ula – co robić?

Linia pszczół car: Bielka 1

Znakowanie matki pszczelej

Celina Habryka

Celina Habryka

Autorka tekstów

Doktorantka w Katedrze Analizy i Oceny Jakości Żywności na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Zajmuje się badaniem właściwości fizykochemicznych miodów.

Rodzaje miodu ze względu na pochodzenie

Podział miodów pitnych