Forum pszczelarskie - Komentarze do artykułów
Ciasteczka imbirowe z miodem Wróć do listy tematów
Liczba wyświetleń tematu: 1719Przejdź do artykułu Ciasteczka imbirowe z miodem
Zaloguj się aby obserwować temat
miodosytnik
2014-01-17 12:15:58
nie bardzo rozumiem dlaczego miód, który będzie użyty do wypieku w temp. 170 st C mam rozpuszczać w temp 40 st C
emil
2014-01-18 09:48:43
Chodzi o prawidłowe postępowanie z miodem. Jeżeli ktoś cały słoik miodu wsadziłby do kąpieli we wrzątku (w przepisie potrzebuje dużo mniej), to niepotrzebnie taki miód straci swoje właściwości już w takiej kąpieli. Chcieliśmy uniknąć sytuacji, w której czytelnicy by postępowali w kuchni nieprawidłowo z miodem także w innych sytuacjach.
Weź udział w dyskusji:
Ostatnio dodane posty:
Łagodna zima zmusza pszczelarzy do schładzania uli 2019/2020
24 Marca 2024
Łagodna zima zmusza pszczelarzy do schładzania uli 2019/2020
16 Marca 2024
Do czego służą mateczniki?
29 Lutego 2024
Jak leczą się pszczelarze?
25 Lutego 2024
Pszczoły wybudziły się w styczniu 2023
24 Lutego 2024
rozterki młodego pszccelarza
22 Lutego 2024
Ostatnio dodane tematy:
Pszczoły wybudziły się w styczniu 2023
21 Lutego 2024
Miód z Pasieki w Sercu Opola - wyniki analizy pyłkowej
17 Lutego 2024
Metyloglioksal - antybiotyczny składnik miodu manuka
19 Stycznia 2024
Który miód jest najzdrowszy?
24 Grudnia 2023
Pszczoły nie wymierają. Wymiera zdrowy rozsądek
14 Grudnia 2023