Portal Pszczelarski

Krem jaglany z prażonym jabłkiem, rodzynkami i miodem

Na zdjęciu: Krem jaglany z prażonym jabłkiem, rodzynkami i miodem. Autorka zdjęcia: Ewelina Rękawek

przepis z miodem miód śniadanie z miodem krem jaglany z miodem jaglanka z miodem

Składniki: 
- 2 średnie jabłka, 
- 1 łyżka miodu, 
- 1 łyżeczka masła, 
- 2 łyżeczka rodzynków, 
- 100 g kaszy jaglanej, 
- 1 szklanka mleka 2%, 
- 1 łyżka masła z nerkowców, 
- cynamon. 

Wykonanie: 
Kaszę jaglaną gotujemy w wodzie (według przepisu na opakowaniu). 

Jabłka obieramy, kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło i miód. Dorzucamy jabłka i rodzynki, podsmażamy, doprawiamy cynamonem. Zestawiamy z ognia. 

Ugotowaną kaszę jaglaną blendujemy z mlekiem, masłem z nerkowca i odrobiną cynamonu. Wykładamy do miseczki, posypujemy przygotowanym jabłkiem.

Zobacz moje pozostałe przepisy opublikowane na Portalu Pszczelarskim:

1. Torcik naleśnikowy z miodem

2. Szarlotka z karmelizowanymi migdałami

3. Nugat z orzechami, żurawiną i miodem

4. Zimowy torcik z żurawiną i kremem z białej czekolady

5. Sałata rzymska z mandarynkami i ogórkiem

6. Krążki owsiane z żurawiną i miodem

7. Amarantusowe batoniki z miodem

8. Korzenna sałatka z tofu i miodem na jabłkach

9. Krem czekoladowo-owocowy z bazylią

10. Tofu smażone w ziołach z miodem

11. Gniazda z ciasta kataifi z miodem 

12. Kuskus z warzywami, ziarnami i miodem

13. Ciasto kukurydziane z wiśniami na miodzie

14. Pierniczki z miodem na święta - wersja 1

15. Pierniczki z miodem na święta - wersja 2

16. Owsiane mini batoniki z białą czekoladą i miodem

17. Szpinak z gruszką, pomarańczą i miodem

18. Jajka w koszulce z kuskusem, pomidorkami i miodem

Odwiedź mój blog kulinarny: Pyszne Wege

Ewelina Rękawek

Ewelina Rękawek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga pysznewege.com

Copywriter z zawodu, górołaz i kucharka z zamiłowania, wegetarianka z przekonania.

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 2507

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Ewa Jarosz

Ewa Jarosz

autor przepisów kulinarnych i bloga dietetykwstolicy.blogspot.com

Dietetyk medyczny, blogerka kulinarna i amator fotografii. Uczy swoich pacjentów jak utrzymać zasady racjonalnego odżywiania czerpiąc przyjemność z jedzenia. Zaraża optymizmem i zdrowym podejściem do życia.

Ser twarogowy z miodem i orzechami

Pieczone owoce z miodem i płatkami owsianymi

Gruszkowo-jabłkowy mus szarlotkowy

Enactus WSZiB

Enactus WSZiB

Partner serwisu

Zespół międzynarodowej organizacji studenckiej Enactus przy Wyższej Szkole Zarządzania i Bankowości w Poznaniu. Jego głównym obszarem działalności jest planowanie i realizacja projektów o charakterze edukacyjno-biznesowym w ramach społecznie odpowiedzialnego biznesu (CSR).

Opowiemy faktów full, jak w biznesie działa ul

BeePower - prelekcja p. Adriana Suszki. Cz. 1.

BeePower! w Polsce i za granicą

Grzegorz Belica

Grzegorz Belica

Autor tekstów oraz Koordynator Fab Lab Łódź

Fab Lab Łódź to organizacja propagująca idee zrób to sam, samowystarczalności i rozwoju umiejętności praktycznych. Jednym z elementów jaki rozwijają jest edukacja w zakresie hodowli pszczół i roli jaką pełnią w naturze i gospodarce człowieka.

Warsztaty pszczelarskie w Fab Lab Łódź - relacja z wydarzenia

Warsztat: Sami robimy ul wielkopolski

III edycja warsztatów: Sami robimy ul wielkopolski

Monika Wolańska

Monika Wolańska

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Słodkie Słone

Z wykształcenia jestem inżynierem budownictwa a z zamiłowania „kucharą” - tak określają mnie znajomi. Pasji mam całe mnóstwo! Dobra kuchnia, fotografia, piękne wnętrza i miejsca, podróże…

Pierniczki na miodzie

Sałata z grejpfrutem, serem pleśniowym i sosem winegret z miodem

Ogórki z miodem