Portal Pszczelarski

Miód - co pszczelarz powinien o nim wiedzieć?

Na zdjęciu: słoiczki z miodem. Źródło zdjęcia: commons.wikimedia.org/wiki/Honey#/media/File:Volle_Honigglaeser_13a.jpg Autor: Waugsberg

miód apiterapia krystalizacja miodu patoka krupiec skład chemiczny miodu zastosowanie miodu właściwości miodu waga miodu miód akacjowy miód gryczany miód lipowy miód rzepakowy miód wrzosowy miód wielokwiatowy miód spadziowy miód ze spadzi iglastej

Przepraszamy!

Wybrany przez Ciebie artykuł jest w tym momencie weryfikowany pod względem merytorycznym.

Jeżeli pilnie potrzebujesz zapoznać się z jego treścią, poinformuj nas pisząc na adres: redakcja@portalpszczelarski.pl

Dołożymy wszelkich starań, aby w pierwszej kolejności udostępnić treść tego artykułu.

Pozdrawiamy!

Redakcja serwisu PortalPszczelarski.pl



Liczba wyświetleń artykułu: 2554

Komentarze z forum pszczelarskiego

Bartek_Batniczak 2016-03-05 09:31:53

Faktycznie, podstawowa wiedza pszczelarska. Każdy pszczelarz to powinien wiedzieć. Niestety rzeczywistość jest inna.

blondynekkrk 2016-03-05 15:39:12

A ja mam wrażenie, że o miodzie to nie tylko pszczelarze powinni cokolwiek wiedzieć (chociaż ci to już w ogóle powinni wymiatać pod względem wiedzy) a każda osoba, nawet ta co nie lubi miodu. A najgorsze to już to, jak ktoś mówi, że miód się scukrzył :D



  Współpracują z portalem:

Malgorzata Radziszewska

Malgorzata Radziszewska

Autorka przepisów kulinarnych

Blogerka kulinarna (amku.blogspot.com), która uwielbia kuchenne eksperymenty. Z zawodu: tester aplikacji. Na co dzień: mama. W wolnych chwilach robi zdjęcia i zajmuje się promowaniem fotografii mobilnej działając w ramach Grupy Mobilni (grupamobilni.pl).

Bigos z miodem

Różano-orkiszowy torcik naleśnikowy z miodem

Żeberka z rabarbarem pięciu smaków i miodem

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Wigilijne łazanki na bogato

Majowy miodek z mniszka lekarskiego

Nalewka jaśminowa z miodem

Michał Piątek

Michał Piątek

Ekspert Portalu Pszczelarskiego

Pszczelarz, właściciel serwisu www.pogodnypiatek.pl, w którym prowadzi blog pszczelarski i zamieszcza nakręcone przez siebie filmy. Jeden z autorów dwumiesięcznika „Pasieka”, organizator konferencji pszczelarskich, wykładowca.

II Konferencja Pszczelarska Klubu Dyskusyjnego Pszczółka - przebieg wydarzenia

Targi Sadowniczo-Warzywnicze Hort-Technika z panelem pszczelarskim - relacja

Współdziałanie pszczelarzy w zakresie promocji i sprzedaży

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Ser Brie w cieście francuskim z dodatkiem miodu

Konfitura z melona z imbirem i miodem

Nan-e qandi