Miód - co pszczelarz powinien o nim wiedzieć?

Na zdjęciu: słoiczki z miodem. Źródło zdjęcia: commons.wikimedia.org/wiki/Honey#/media/File:Volle_Honigglaeser_13a.jpg Autor: Waugsberg
Przepraszamy!
Wybrany przez Ciebie artykuł jest w tym momencie weryfikowany pod względem merytorycznym.
Jeżeli pilnie potrzebujesz zapoznać się z jego treścią, poinformuj nas pisząc na adres: redakcja@portalpszczelarski.pl
Dołożymy wszelkich starań, aby w pierwszej kolejności udostępnić treść tego artykułu.
Pozdrawiamy!
Redakcja serwisu PortalPszczelarski.pl
Liczba wyświetleń artykułu: 2740
Komentarze z forum pszczelarskiego
Bartek_Batniczak 2016-03-05 09:31:53
blondynekkrk 2016-03-05 15:39:12

Fałszowanie miodu? Mit kontra sklepowa rzeczywistość
Miód w Polsce nie jest fałszowany Portal Pszczelarski

Alkaloidy pirolizydynowe w miodzie
Toksyczny nektar roślin a właściwości miodu Portal Pszczelarski

Sfermentowany miód rzepakowy i wrzosowy
O tym dlaczego miód fermentuje i który najczęściej? Portal Pszczelarski

Co zagraża zimującym pszczołom?
Jak pszczelarz może pomóc zimującym pszczołom? Portal Pszczelarski

Czym żywi się pszczoła miodna?
Czym żywią się pszczoły? Portal Pszczelarski

Mleczko pszczele - właściwości, zastosowanie, dawkowanie, opinie
Co to jest mleczko pszczele, jakie ma właściwości lecznicze i jakie jest dawkowanie? Portal Pszczelarski

Pasieka ekologiczna - idea i wymagania
Przepisy dotyczące pasieki ekologicznej Portal Pszczelarski
