Portal Pszczelarski

Sfermentowany miód rzepakowy i wrzosowy

Na zdjęciu: słoiki miodów. Źródło zdjęcia: wikimedia.org

sfermentowany miód miód rzepakowy miód wrzosowy

Przepraszamy!

Wybrany przez Ciebie artykuł jest w tym momencie weryfikowany pod względem merytorycznym.

Jeżeli pilnie potrzebujesz zapoznać się z jego treścią, poinformuj nas pisząc na adres: redakcja@portalpszczelarski.pl

Dołożymy wszelkich starań, aby w pierwszej kolejności udostępnić treść tego artykułu.

Pozdrawiamy!

Redakcja serwisu PortalPszczelarski.pl



Liczba wyświetleń artykułu: 9857

Komentarze z forum pszczelarskiego

blondynekkrk 2015-12-09 18:00:38

To że miód rzepakowy fermentuje to gdzieś czytałem, ale że wrzosowy - to dla mnie nowość! Ale dobrze to wiedzieć na przyszłość, co by później zdziwka nie było :)

sikiratka 2015-12-10 10:36:12

a dlaczego miód w lodówce nie fermentuje?

Lukasz_Baniak 2015-12-10 18:30:10

Miód powinno się trzymać w temperaturze niższej niż 19 stopni Celsjusza, gdyż ta pobudza do rozwoju drożdże znajdujące się w miodzie. Żeby taką temperaturę utrzymać, trzeba by mieć nieogrzewaną piwnicę. Większość osób nie ma takiego pomieszczenia, dlatego miód w szczelnie zamkniętym słoiku wkładają do lodówki.



  Współpracują z portalem:

Stefan Jerzy Siudalski

Stefan Jerzy Siudalski

Autor artykułów

Kłodzczanin z urodzenia, obecnie mieszkaniec Warszawy. Osoba posiadające doświadczenie w różnych dziedzinach, w tym: w pszczelarstwie, poszukiwaniu wody, ochronie mienia. Emerytowany redaktor naczelny pisma Ochrona mienia, wykładowca w dziedzinie technicznej ochrony mienia oraz kierownik pracowni projektowania i produkcji aparatury naukowej.

Cztery pory roku czyli piosenka o Rębkowie