Portal Pszczelarski

Sfermentowany miód rzepakowy i wrzosowy

Na zdjęciu: słoiki miodów. Źródło zdjęcia: wikimedia.org

sfermentowany miód miód rzepakowy miód wrzosowy

Przepraszamy!

Wybrany przez Ciebie artykuł jest w tym momencie weryfikowany pod względem merytorycznym.

Jeżeli pilnie potrzebujesz zapoznać się z jego treścią, poinformuj nas pisząc na adres: redakcja@portalpszczelarski.pl

Dołożymy wszelkich starań, aby w pierwszej kolejności udostępnić treść tego artykułu.

Pozdrawiamy!

Redakcja serwisu PortalPszczelarski.pl



Liczba wyświetleń artykułu: 9588

Komentarze z forum pszczelarskiego

blondynekkrk 2015-12-09 18:00:38

To że miód rzepakowy fermentuje to gdzieś czytałem, ale że wrzosowy - to dla mnie nowość! Ale dobrze to wiedzieć na przyszłość, co by później zdziwka nie było :)

sikiratka 2015-12-10 10:36:12

a dlaczego miód w lodówce nie fermentuje?

Lukasz_Baniak 2015-12-10 18:30:10

Miód powinno się trzymać w temperaturze niższej niż 19 stopni Celsjusza, gdyż ta pobudza do rozwoju drożdże znajdujące się w miodzie. Żeby taką temperaturę utrzymać, trzeba by mieć nieogrzewaną piwnicę. Większość osób nie ma takiego pomieszczenia, dlatego miód w szczelnie zamkniętym słoiku wkładają do lodówki.



  Współpracują z portalem:

Martyna Walerowicz

Martyna Walerowicz

Autorka tekstów

Dziennikarz. Ukończyła studia ogrodnicze, na których zajmowała się pszczelarstwem i owadami zapylającymi.

Konopie indyjskie i ich wpływ na pszczoły

Pszczoła na kofeinie i miód kawowy

Royalaktyna a rozwój matki pszczelej

Marta Stachowiak

Marta Stachowiak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga My Sweet Morning

Blogerka kulinarna (celebrate-your-morning.blogspot.com), na co dzień praktykująca słodkie śniadania. Prawdziwa koneserka miodów. Miłośniczka zdrowego i smacznego trybu życia. Swoją artystyczną duszę ujawnia nie tylko na talerzu ale również w rysunku i decoupage'u.

Pełnoziarniste placki z gruszką i miodem z pyłkiem pszczelim

Klasyczna truskawka z miodem

Miód z dziką różą

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Dni Otwartych Drzwi w firmie Łysoń 2015

Szkolenie: Czy pszczołom i pszczelarzom chodzi o to samo?

I Dolnośląski Kongres Pszczelarzy - wideo-relacja