Portal Pszczelarski

Mity i Rzeczywistość XXI wieku - Żywność Genetycznie Modyfikowana GMO - Wykładowcy

Na obrazku: fragment banera promujący wydarzenie pn. IV Konferencja Naukowa - Mity i Rzeczywistość XXI wieku - Żywność Genetycznie Modyfikowana GMO Źródło: gmo.org.pl

wydarzenie pszczelarskie konferencja pszczelarska listopad 2015 2015 Warszawa Konferencja Naukowa - Mity i Rzeczywistość XXI wieku - Żywność Genetycznie Modyfikowana GMO

Szanowni Państwo,

IV Konferencja Naukowa z cyklu "Mity i Rzeczywistość XXI wieku - Żywność Genetycznie Modyfikowana GMO" odbędzie się 7 listopada w Centrum Konferencyjnym Hotelu Lord w Warszawie.

Czwarta odsłona konferencji z pewnością dostarczy wielu rzeczowych informacji na temat genetycznie modyfikacji żywności i jej wpływu na nasze życie i zdrowie. Zadbaliśmy o to, aby zaproszeni przez nas Wykładowcy pochodzili z różnych środowisk i prezentowali niekiedy skrajnie różne podejście do problemu genetycznych modyfikacji żywności. Tylko w ten sposób możemy spojrzeć na GMO obiektywnie i zmierzyć się z jednym z najczęściej komentowanych tematów z dziedziny biotechnologii na drodze konstruktywnej dyskusji.

Z dumą prezentujemy listę znanych i cenionych Wykładowców, którzy podczas Konferencji zaprezentują nam swoje wystąpienia:

Kilka słów o biogospodarce - prof. dr hab. Andrzej K. Kononowicz
Prezes Polskiej Federacji Biotechnologii, Kierownik Katedry Genetyki Ogólnej, Biologii Molekularnej i Biotechnologii Roślin Wydział Biologii i Ochrony Środowiska Uniwersytetu Łódzkiego. Członek Prezydium Komitetu Biotechnologii Polskiej Akademii Nauk w Poznaniu

Co Polacy wiedzą o GMO? - prof. dr hab. Tomasz Twardowski
Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Bezpieczeństwo żywnościowe i bezpieczeństwo żywności, a GMO - prof. dr hab. inż. Antoni S. Pluta
Katedra Biotechnologii, Mikrobiologii i Oceny Żywności, Wydział Nauk o Żywności, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

Zastrzeżenia zdrowotne i błędy w badaniach podważających bezpieczeństwo konsumpcji GMO - dr hab. Marcin Filipecki
Katedra Genetyki Hodowli i Biotechnologii Roślin Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

Rośliny GMO realne i potencjalne zagrożenie - Anna Szmelcer
Przewodnicząca Stowarzyszenia Polska Wolna od GMO, Mikrobiolog, absolwentka Wydziału Biologii i Ochrony Środowiska Śląskiego Uniwersytetu Medycznego

GMO wykorzystywane w produkcji leków - prof. dr hab. Piotr Stępień
Instytut Genetyki i Biotechnologii Uniwersytetu Warszawskiego

Wpływ roślin GMO na organizmy nie docelowe - prof. dr hab. Zbigniew Dąbrowski
Katedra Entomologii Stosowanej Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

Społeczne, ekonomiczne i środowiskowe skutki wykorzystywania w rolnictwie organizmów modyfikowanych genetycznie - prof. dr hab. inż. Leszek Woźniak
Kierownik Katedry Przedsiębiorczości, Zarządzania i Ekoinnowacyjności Politechniki Rzeszowskiej

GMO a bakterie - po co , na co i dlaczego? - dr Aleksandra Ziembińska-Buczyńska
Katedra Biotechnologii Środowiskowej Politechniki Śląskiej

Lista Wykładowców może jeszcze powiększyć się o kolejne nazwiska. Szczegółowy program Konferencji jest dostępny na oficjalnej stronie wydarzenia, na której pojawiają się również najświeższe informacje z Polski i świata dotyczące GMO.

Każdy z uczestników Konferencji otrzyma katalog pokonferencyjny zawierający multimedialne prezentacje oraz upominki od partnerów wydarzenia.

Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w Konferencji.

Rejestracja na konferencję znajduje się tutaj: http://gmo.org.pl/2015/rejestracja/

Zobacz również:

IV Konferencja Naukowa - Mity i Rzeczywistość XXI wieku - Żywność Genetycznie Modyfikowana GMO (opis wydarzenia)

Mity i Rzeczywistość XXI wieku - Żywność Genetycznie Modyfikowana GMO - prof. dr hab. Jan Narkiewicz-Jodko



Liczba wyświetleń artykułu: 2265

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Wigilijne łazanki na bogato

Bigos staropolski na winie z miodem

Nalewka jaśminowa z miodem

Emilia

Emilia

Autorka przepisów kulinarnych oraz bloga Kuchenna Kontrrewolucya

Całkiem świeżo upieczona tak mama, jak blogerka kulinarna. Fascynatka dobrej kuchni i słowiańskiego folkloru.

Pieczone przepiórki miodowo-cynamonowe z kremem z pieczarek

Kutia wigilijna z miodem pitnym

Pularda w złotem kolorze z kartoflanymi kulkami

Magdalena Faltyn

Magdalena Faltyn

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniakrokusia.co.uk.

Na co dzień mama, której pasją jest gotowanie, czytanie książek oraz zwiedzanie ciekawych miejsc.

Koktajl z mango i ananasa z mlekiem kokosowym

Marchewka z jabłkiem i miodem

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym z nutką chili