IV Konferencja Naukowa - Mity i Rzeczywistość XXI wieku - Żywność Genetycznie Modyfikowana GMO
IV Konferencja Naukowa - Mity i Rzeczywistość XXI wieku - Żywność Genetycznie Modyfikowana GMO
IV Konferencja Naukowa w cyklu: "Mity i Rzeczywistość XXI wieku - Żywność Genetycznie Modyfikowana GMO" odbędzie się w dniu 7 listopada 2015 roku w Warszawie. W trakcie jej trwania zaproszeni eksperci przedstawią najnowsze osiągnięcia naukowe i tematy z zakresu ustawy o GMO, zarządzania biogospodarką w Unii Europejskiej, GMO i jakości żywności spożywanej przez człowieka. Wśród tematów pojawia się też akcent dotyczący pszczelarstwa!
Program IV Konferencji Naukowej z cyklu Mity i Rzeczywistość XXI wieku - Żywność Genetycznie Modyfikowana GMO:
7 listopada 2015 r. (sobota)
9:00 - 9:30 - Rejestracja uczestników
9:30 - 10:00 - Oficjalne otwarcie konferencji połączone z wystąpieniami zaproszonych Gości Honorowych (Barbary Jaworskiej-Łuczak, Wiceprezes ds. Produktów Biobójczych Urzędu Rejestracji Produktów Leczniczych, Wyrobów Medycznych i Produktów Biobójczych oraz prof. dr hab. Andrzeja L. Kononowicza, Prezes Polskiej Federacji Biotechnologii)
10:00 - 10:20 - prof. dr hab. Adrzej K. Kononowicz - Kilka słów o biogospodarce
10:20 - 10:40 - prof. dr hab. Tomasz Twardowski - Co Polacy wiedzą o GMO?
10:40 - 11:00 - prof. dr hab. inż. Antoni S. Pluta - Bezpieczeństwo żywnościowe i bezpieczeństwo żywności, a GMO
11:00 - 11:40 - Anna Szmelcer - Rośliny GM realne i potencjalne zagrożenia
11:40 - 12:00 - Przerwa kawowa
12:00 - 12:20 - prof. dr hab. Piotr Stępień - GMO wykorzystywane w produkcji leków
12:20 - 12:40 - Barbara Jaworska-Łuczak - Specyfika rejestracji produktów leczniczych i biobójczych opartych na GMO w świetle atualnych przepisów
12:40 - 13:00 - prof. dr hab. Zbigniew Dąbrowski - Wpływ roślin GM na organizmy niedocelowe
13:00 - 13:20 - prof. dr hab. inż. Leszek Woźniak - Społeczne, ekonomiczne i środowiskowe skutki wykorzystywania w rolnictwie organizmów modyfikowanych genetycznie
13:20 - 13:40 - Przerwa kawowa
13:40 - 14:00 - inż. Tadeusz Szymańczak - Poglądy rolników o zdrowotności kukurydzy zmodyfikowanej genetycznie
14:00 - 14:20 - prof. dr hab. Jan Narkiewicz-Jodko - Wpływ GMO na bioróżnorodność i pszczoły
14:20 - 14:40 - dr Aleksandra Ziembińska-Buczyńska - GMO a bakterie - po co, na co i dlaczego?
14:40 - 15:40 - Obiad
15:40 - 16:00 - Paweł Połanecki - Żywność GMO vs Żywność ekologiczna i "bio"
16:00 - 16:20 - dr Roman Warzecha - Koegzystencja kukurydzy genetycznie zmodyfikowanej, konwencjonalnej i ekologicznej
16:20 - 16:40 - prof. dr hab. inż. Magdalena Jaworska - TBA
16:40 - 17:00 - Dyskusja z udziałem zaproszonych Gości, Delegatów i Przedstawicieli Mediów
17:00 - 17:20 - Oficjalne zakończenie
Koszt uczestnictwa w konferencji:
- Przedstawiciele podmiotów prowadzących działalność gospodarczą (sektor państwowy i prywatny) - 600,00 zł
- Lekarze prowadzący indywidualne praktyki lekarskie, przedstawiciele NZOZ, prywatne i państwowe uczelnie wyższe, prywatne szpitale, przedstawiciele szpitali, publicznych zakładów opieki zdrowotnej - 300,00 zł
- Sektor pozarządowy - fundacje, organizacje społeczne, stowarzyszenia, towarzystwa naukowe - 300,00 zł
- Inni - 350,00 zł
- Studenci i doktoranci - 150,00 zł
Opłata rejestracyjna obejmuje uczestnictwo w konferencji, materiały konferencyjne, katalog pokonferencyjny z prezentacjami wykładowców, catering (lunch i przerwy kawowe).
Opłat należy dokonywać na konto Bank PKO BP: 43 1020 1169 0000 8502 0192 1311 najpóźniej do 7 listopada 2015 r.
Do wyżej wymienionych opłat należy doliczyć 23 % VAT.
Rejestracja na konferencję:
Biuro konferencji:
tel. (22) 243 17 73
kom. 668 883 317
e-mail: biuro@gmo.org.pl
Miejsce konferencji:
Centrum Konferencyjne Hotelu Lord
Aleja Krakowska 218,
02-219 Warszawa
Zobacz również:
Mity i Rzeczywistość XXI wieku - Żywność Genetycznie Modyfikowana GMO - Wykładowcy
Liczba wyświetleń artykułu: 2572
Komentarze z forum pszczelarskiego
Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!