Portal Pszczelarski

IV Konferencja Naukowa - Mity i Rzeczywistość XXI wieku - Żywność Genetycznie Modyfikowana GMO

Na obrazku: fragment banera promujący wydarzenie pn. IV Konferencja Naukowa - Mity i Rzeczywistość XXI wieku - Żywność Genetycznie Modyfikowana GMO Źródło: gmo.org.pl

wydarzenie pszczelarskie konferencja pszczelarska listopad 2015 2015 Warszawa Konferencja Naukowa - Mity i Rzeczywistość XXI wieku - Żywność Genetycznie Modyfikowana GMO

IV Konferencja Naukowa - Mity i Rzeczywistość XXI wieku - Żywność Genetycznie Modyfikowana GMO

IV Konferencja Naukowa w cyklu: "Mity i Rzeczywistość XXI wieku - Żywność Genetycznie Modyfikowana GMO" odbędzie się w dniu 7 listopada 2015 roku w Warszawie. W trakcie jej trwania zaproszeni eksperci przedstawią najnowsze osiągnięcia naukowe i tematy z zakresu ustawy o GMO, zarządzania biogospodarką w Unii Europejskiej, GMO i jakości żywności spożywanej przez człowieka. Wśród tematów pojawia się też akcent dotyczący pszczelarstwa!

Program IV Konferencji Naukowej z cyklu Mity i Rzeczywistość XXI wieku - Żywność Genetycznie Modyfikowana GMO:

7 listopada 2015 r. (sobota)

9:00 - 9:30 - Rejestracja uczestników

9:30 - 10:00 - Oficjalne otwarcie konferencji połączone z wystąpieniami zaproszonych Gości Honorowych (Barbary Jaworskiej-Łuczak, Wiceprezes ds. Produktów Biobójczych Urzędu Rejestracji Produktów Leczniczych, Wyrobów Medycznych i Produktów Biobójczych oraz prof. dr hab. Andrzeja L. Kononowicza, Prezes Polskiej Federacji Biotechnologii)

10:00 - 10:20 - prof. dr hab. Adrzej K. Kononowicz - Kilka słów o biogospodarce

10:20 - 10:40 - prof. dr hab. Tomasz Twardowski - Co Polacy wiedzą o GMO?

10:40 - 11:00 - prof. dr hab. inż. Antoni S. Pluta - Bezpieczeństwo żywnościowe i bezpieczeństwo żywności, a GMO

11:00 - 11:40 - Anna Szmelcer - Rośliny GM realne i potencjalne zagrożenia

11:40 - 12:00 - Przerwa kawowa

12:00 - 12:20 - prof. dr hab. Piotr Stępień - GMO wykorzystywane w produkcji leków

12:20 - 12:40 - Barbara Jaworska-Łuczak - Specyfika rejestracji produktów leczniczych i biobójczych opartych na GMO w świetle atualnych przepisów

12:40 - 13:00 - prof. dr hab. Zbigniew Dąbrowski - Wpływ roślin GM na organizmy niedocelowe

13:00 - 13:20 - prof. dr hab. inż. Leszek Woźniak - Społeczne, ekonomiczne i środowiskowe skutki wykorzystywania w rolnictwie organizmów modyfikowanych genetycznie

13:20 - 13:40 - Przerwa kawowa

13:40 - 14:00 - inż. Tadeusz Szymańczak - Poglądy rolników o zdrowotności kukurydzy zmodyfikowanej genetycznie

14:00 - 14:20 - prof. dr hab. Jan Narkiewicz-Jodko - Wpływ GMO na bioróżnorodność i pszczoły

14:20 - 14:40 - dr Aleksandra Ziembińska-Buczyńska - GMO a bakterie - po co, na co i dlaczego?

14:40 - 15:40 - Obiad

15:40 - 16:00 - Paweł Połanecki - Żywność GMO vs Żywność ekologiczna i "bio"

16:00 - 16:20 - dr Roman Warzecha - Koegzystencja kukurydzy genetycznie zmodyfikowanej, konwencjonalnej i ekologicznej

16:20 - 16:40 - prof. dr hab. inż. Magdalena Jaworska - TBA

16:40 - 17:00 - Dyskusja z udziałem zaproszonych Gości, Delegatów i Przedstawicieli Mediów

17:00 - 17:20 - Oficjalne zakończenie 

 

Koszt uczestnictwa w konferencji:

- Przedstawiciele podmiotów prowadzących działalność gospodarczą (sektor państwowy i prywatny) - 600,00 zł

- Lekarze prowadzący indywidualne praktyki lekarskie, przedstawiciele NZOZ, prywatne i państwowe uczelnie wyższe, prywatne szpitale, przedstawiciele szpitali, publicznych zakładów opieki zdrowotnej - 300,00 zł

- Sektor pozarządowy - fundacje, organizacje społeczne, stowarzyszenia, towarzystwa naukowe - 300,00 zł 

- Inni - 350,00 zł 

- Studenci i doktoranci - 150,00 zł

Opłata rejestracyjna obejmuje uczestnictwo w konferencji, materiały konferencyjne, katalog pokonferencyjny z prezentacjami wykładowców, catering (lunch i przerwy kawowe).

Opłat należy dokonywać na konto Bank PKO BP: 43 1020 1169 0000 8502 0192 1311 najpóźniej do 7 listopada 2015 r.

Do wyżej wymienionych opłat należy doliczyć 23 % VAT.

 

Rejestracja na konferencję:

Biuro konferencji:

tel. (22) 243 17 73
kom. 668 883 317
e-mail: biuro@gmo.org.pl

Miejsce konferencji:

Centrum Konferencyjne Hotelu Lord
Aleja Krakowska 218,
02-219 Warszawa

Zobacz również:

Mity i Rzeczywistość XXI wieku - Żywność Genetycznie Modyfikowana GMO - Wykładowcy

Mity i Rzeczywistość XXI wieku - Żywność Genetycznie Modyfikowana GMO - prof. dr hab. Jan Narkiewicz-Jodko

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 2633

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Agnieszka Koza

Agnieszka Koza

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Eksplozja Smaku

Interesuje się wszystkim co jest związane z jedzeniem ale szczególną uwagę zwraca na zdrowe, racjonalne żywienie. W wolnym czasie rozwija swoje pasje którymi są: fotografia, ogrodnictwo oraz podróże.

Pasta miodowo-miętowa

Grillowana karkówka miodowa

Wieprzowe polędwiczki miodowo-musztardowe

Koło Pszczelarzy w Mińsku Mazowieckim

Koło Pszczelarzy w Mińsku Mazowieckim

Partner serwisu

Organizacja pszczelarska założona przed II wojną światową działająca głównie na terenie powiatu mińskiego, ale zrzeszająca również pszczelarzy z innych rejonów. Celem Koła jest prowadzenie wszechstronnej działalności na rzecz pszczelarstwa i ekologii. Duży nacisk kładziony jest na edukację pszczelarzy jak również poszerzanie świadomości dzieci i młodzieży o roli pszczół w ekosystemie.

I Mazowiecka Konferencja Pszczelarska w Mińsku Mazowieckim

Paulina Jamrozik

Paulina Jamrozik

Autorka tekstów oraz właścicielka Medis-online.pl

Założycielka Gabinetu Dietetycznego MEDIS. Na co dzień pomaga trwale zmienić nawyki żywieniowe swoim pacjentom. Pokazuje jak pozbyć się zbędnej tkanki tłuszczowej, poprawić samopoczucie, samoocenę, a przede wszystkim zdrowie.

Domowy sposób na wzmocnienie odporności