Portal Pszczelarski

Nabór na bezpłatny kwalifikacyjny kurs zawodowy w zawodzie pszczelarz - TCEZ w Tucholi 2015

Na zdjęciu: pszczelarka

kurs technik pszczelarz Tucholskie Centrum Edukacji Zawodowej w Tucholi Technikum Leśne w Tucholi Wyższa Szkoła Zarządzania Środowiskiem w Tucholi

Nabór na bezpłatny kwalifikacyjny kurs zawodowy w zawodzie pszczelarz - TCEZ w Tucholi 2015

Tucholskie Centrum Edukacji Zawodowej w Tucholi ogłasza nabór na bezpłatny kwalifikacyjny kurs zawodowy w zawodzie pszczelarz - prowadzenie produkcji pszczelarskiej (R.4).

Kurs trwa łącznie 580 godzin rozłożone na 3 semestry (1,5 roku). Zajęcia odbywają się w systemie zaocznym. W trakcie kursu przewidziane są zajęcia praktyczne w pasiekach w regionie. Zajęcia są prowadzone przez wysoko wykwalifikowaną kadrę Technikum Leśnego w Tucholi, Wyższej Szkoły Zarządzania Środowiskiem w Tucholi oraz Ośrodków Doradztwa Rolniczego. Uczestnicy kursu poszerzą swoją wiedzę w m.in. takich przedmiotach jak:
- działalność gospodarcza w pszczelarstwie,
- produkcja rolnicza,
- chów i hodowla pszczół,
- gospodarka pasieczna,
- technologia produktów pszczelich,
- pożytki pszczele.

Kurs kończy się egzaminem potwierdzającym kwalifikacje w zawodzie przed Okręgową Komisją Egzaminacyjną w Gdańsku i nadaniem tytułu zawodowego pszczelarza. 

Istnieje możliwość zakwaterowania w internacie. Planowane rozpoczęcie zajęć - 1 października 2015 r. lub luty 2016 r. Minimalna liczba słuchaczy - 20. 

Koniec naboru na bezpłatny kwalifikacyjny kurs zawodowy w zawodzie pszczelarz organizowany przez TCEZ w Tucholi mija z dniem 30.09. 2015 r. 

Miejsce zapisów na kurs:

Tucholskie Centrum Edukacji Zawodowej w Tucholi
ul. Świecka 89a
89-500 Tuchola
Sekretariat pok. nr 3 (pon-pt w godzinach 8:00-16:00)

Kontakt do opiekuna grupy:

Michał Słomiński, tel. 692 400 510

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 8851

Komentarze z forum pszczelarskiego

mati 2015-09-22 20:15:51

to ja was zniechence do tego bo nie tszeba byc po szkole rzeby sie pszczolami zajmowac



  Współpracują z portalem:

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Zielona sałata z dressingiem miodowo-musztardowym

Szaszłyki z marynatą miodową

Wiosenna sałata ze szpinakiem i winegretem czosnkowo-miodowym

Ewelina Rękawek

Ewelina Rękawek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga pysznewege.com

Copywriter z zawodu, górołaz i kucharka z zamiłowania, wegetarianka z przekonania.

Krem jaglany z prażonym jabłkiem, rodzynkami i miodem

Ciasto kukurydziane z wiśniami na miodzie

Zimowy torcik z żurawiną i kremem z białej czekolady

Łukasz Zabłocki

Łukasz Zabłocki

Autor tekstów

Właściciel dużego gospodarstwa pasiecznego w południowo-zachodniej Polsce.

Wpływ ciepłej zimy na rodziny pszczele